Bockjakt 2014. Dag 6.

Ytterligare försök på morgon "mark nr2", alltså samma mark där jag sköt en mindre bock kvällen innan. Har sett en större herre där ända sedan i våras, såg den även förra året vid flera tillfällen.
 
Satte mig till rätta och provade att locka men utan resultat. Men efter en bra stund fick jag se den "store" bocken på lite håll, men hade inget bra skottläge. Försökte locka men den visade inget intresse för lock. Efter en stund fick jag äntligen läge och den föll på plats. En riktigt fin bock och jag tycker man ser rätt tydligt de olika anlag bockarna har där om man jämnför den som jag sköt kvällen innan. Men jag är långt i från en expert men det är kul att åtminstoen försöka gissa vad de är för olika bockar man ser och sen väljer att fälla.
 
Jämnförde i dag den med en silverbock jag sköt förra året och tycker denna ser större ut, men det är alltid svårt att gissa vikt. Har tagit upp alla skallar från frysen i dag och i morgon blir det att koka, ska bli intresssant o se vad den väger. Men hur som helst så tycker jag att det är en vacker trofe!
 
Blev höjdpunkten för bockjakten i år. Finns en o annan bock som kan skjutas ytterligare på markerna så man får se om man ger sig ut några kvällar till framöver.
 
 
 
 
 
 
 

Bockjakt 2014. Dag 5.

Nytt försök på kvällen på "mark nr2" igen. När jag kom på plats såg jag get med två kid och efter lite lockande kom en bock i bra fart snett mot mig. I min bedömning en bock med lite sämre anlag med tanke på andra bockar som finns i området. Finns två typer av bockar i detta området ena har smala ljusare horn de andra betydligt mer massa och mörkare, försöker spara på de de med grövre o mörkare horn.
 
Har ytterligare en klen sexa med dessa anlag som jag ska försöka plocka bort i år om den vill visa sig. Otroligt nöjd med lockpipan Nordic roe måste jag säga, är bock nr4 jag skjuter med hjälp av den pipan på kort tid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bockjakt 2014. Dag 4.

Var ute tidigt på kvällen på ny mark, "mark nr4". Smygjagade på stora åkrar då jag såg en större bock med höga horn som jag började smyga mig närme.
 
När jag stod på cirka 300m i från bocken såg jag ytterligare ett rådjur gå ut till höger om mig. Kollade på det och såg då att de var en mindre bock som gick och haltade rätt rejält. Bestämde mig för att smyga runt o kolla närmre på det djuret i stället för den större bocken. Fick gå runt en bra bit för att komma rätt i rätt vind. Kom in på ca 30m och såg då ingen skada på djuret då de benet var på motsatt sida från där jag stod. Men såg att den hade större problem att stödja på ena frambenet så bestämde att fälla bocken.
 
Väl framme upptäckte jag en skottskada i ena frambenet som kan varit några dagar gammal ca 5cm över nedersta leden på benet. rejält infekterat och svullet minst dubbla storlek från vad de ska vara och fyllt med var.. Kändes som jag tog rätt beslut att skjuta denna i stället för den större bocken, alltid skönt att plocka bort skadat vilt. Men samtidgt är det synd på en så fin ungbock.
 
Provade sedan på "mark nr2" igen, såg ingen bock vid de tillfället men i sista ljuset sköt jag en fjolårs galt som gick ute på en åker i träda, smög in på ca 35m innan jag lät skottet gå. Spännande pyrshjakt! Så både en skadad bock och en galt på pyrsh samma kväll, dock olika marker. Får ju ses som en väldigt bra jaktkväll! :)
 
 
Bra anlag.
 
 Skadan som bocken hade sedan tidigare.
 
 
 
 
 

Bockjakt 2014. Dag 3.

Var ute själv på kvällen på mark "nr3" där jag har sett en större bock som jag tänkt skjuta i år. Satt o lockade då en bock kom rusandes. En bock jag inte lyckats se när jag tidigare har rekat på denna mark, bedömde den som retur och sköt den. De gick fort!.. Kan vara en returbock, annars en något äldre bock med ett udda horn. Alltid trevligt med udda bockar, "uppskattar" de med udda horn mer än en standard sextaggare så de var riktigt trevligt tycker jag.
 
 

Bockjakt 2014. Dag 2.

Var ute på kvällen tillsammans med en kompis på mark nr2 riktigt skitväder o regn i stort sett hela kvällen. Lockade en stund i mellan regnskurarna, sköt inget men tog ett kort på en bock med mobilen. Sett andra bockar i de området jag tänkt skjuta. Inget skjutet denna kväll under den korta stund vi var ute. Men blöt som en dränkt katt blev man..
 
 
 

Bockjakt 2014. Dag 1.

Har rekat som fanken inför bockjakten i år. Finns gott om bock på de fyra marker jag jagat på sedan premiären och de har skjutits en hel del finare bockar och även några mindre.
 
Jagade både på morgon och kväll på premiärdagen och lyckades skjuta bockar som kom på lock vid båda tillfällena med hjälp av Nordic Roe. Var ute med 3st andra jägare på denna mark och alla hade jaktlyckan med sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rävjakt.

Har varit ute en del med vänner och lockat räv på åkrarna. Har inga mängder med räv men har gått hyfsat bra ändå. 
 
Skjutit 4st själv, 3st vuxna och en född i år. Ena var en lite udda hanräv med vita baktassar. Två av de andra vuxna rävarna sköt jag på lock inom loppet av ca 30min, hane och tik.
 
Lockade även in en valp som kompisen sköt då vi satt i hop på en åker. Var även ute och lockade/vakade och då sköt en annan kompis en räv några hundra meter bort ifrån där jag satt. Så 6st rävar har de blivit änså länge. Har främst använt mig av lockpipan Nordik Crying Bird nu när jag varit ute. Vädigt lätt pipa att använda!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Duvjakt/skyddsjakt.

Var ute med en god vän och jagade hos en markägare med problem med duvor på ett par fält med ärtor för ett tag sedan., Vi var ute en eftermiddag ca 2tim och dagen efter ca 1tim. Första dagen var det väldigt mycket duvor uppskattningsvis 1500-2000st och vi hade bra jakt ett par timmar, dagen efter var de betydligt sämre. Totalt blev det ett 30tal skjutna. En av de trevligaste jakdagar hittills denna säsongen.
 
 
 

Bockinventering. 2014-08-03

Har varit ute väldigt mycket i skogen nu i sommar och kollat vilka bockar som jag ska försöka jaga när väl bockjakten börjar. Satte upp ett nytt torn på en åker i förrgår där jag tidigare inte jagat, en gammal åker. Gott om fejningar och såg rejält avbetat ut Så satte mig för att se vilka bockar som går där. Var på plats ca 19.30 och runt 20tiden hörde jag en flock vildsvin som var ute o betade. Tog en stund innan jag kom till skott på en mindre brungris  ur flocken. Det var sugga, årsgris och 8-9st brungrisar som jag såg, kan varit några till.
 
Alltid trevligt att inviga ett nytt torn, men vad det går för bockar fick jag aldrig reda på så man får väl spendera några kvällar där framöver. Man börjar få beslutsångest om var man ska sätta sig den 16augusti..
 
Vy från tornet, till höger, rakt fram och till vänster.
 
 
 
Fin liten gris till grillen.

Jaktgäster.

Hade svågern och några vänner till honom på besök för lite jakt. De hade förhoppningsvis ett par trevliga jaktdagar. De hade bra med vildsvins observationer och lyckades skjuta 2st lagom matgrisar på ca 50kg styck, de lyckades även skjuta ett gäng grävlingar. Riktigt trevligt att ha dessa herrar på besök, tror inte de är sista gången de kommer o hälsar på.. 
 
Lite foton från de jaktdagarna.
 Hennings första fällda vildsvin.
Första fällda viltet för svågern! :)
Lars första vildsvin skjutet.
En trippel på grävling under loppet av några minuter är inte varje dag man skjuter.
 

Lockpipor.

NU ska de lockas. Hade egentligen tänkt gå in speciellt för älgjakt i år, men då tilldelningen blev allt för dålig i dom jaktlag jag är med i så lägger jag ner det och satsar på rävjakt i stället. Har som mål att åtminstone skjuta tvåsiffrigt, men vi får väl se hur det går med det..
 
Till min hjälp har jag ett gäng lockpipor från Nordik Gear
 
Nordik Crying Bird, Nordik Mini Predator, Nordik Plain Pain. Jag har även tänkt använda mig av Nordik Roe denna bockjakten, har använt buttalo i många år och lockat in bockar med den, men aldrig lyckats få in några stora bockar med den lockpipan. Men en hel del ungbockar o mellanbockar. Hört mycket gott om Nordik Roe så hoppas att den även ska kunna hjälpa mig få in ett par fina bockar under bockjakten i år. Ska bli spännande!
 
 

RSS 2.0