Rävjakt med hund 2011-12-24

Blev en liten jaktrunda på julaftons morgonen. Vi Jagade med min hund Vilda som är en korsning mellan Tysk jaktterrier och Hamiltonstövare. Vi jagade på en mindre ö i Karlskrona skärgård och två stycken stod på pass medans jag gick med hunden.

Någon julhare blev det inte, men en räv fick hon upp som hon drev ett varv runt ön innan det blev fast ståndskall! Första gången jag varit med om att det blivit det på frisk vuxen räv. Men på ön finns inga gryt så den valde att gå in och ställa sig inne ett tätt törnesnår.

Efter runt 15min då jag hade haft räv och hund på bara några meters håll men inte kommit åt att skjuta, valde jag att sluta filma och stöta loss räven. Efter ett kortare drev gick den förbi en av passkyttarna som förvaltade chansen väl.

Mycket trevlig jaktdag!


Vilda och ön vi jagade på i bakgrunden.

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR.

Önskar jag alla mina läsare, jaktbloggare, jaktkamrater, jaktlag, markägare och inte minst till alla duktiga jakthundar.
Vildsvinsjakt med hund. 2011-12-04

Vildsvinsjakt i Eringsboda.
.
Jag släppte Balder och Christian släppte sin hund från ett annat håll in i såten. Balder började i stort sett skälla så fort jag släppte honom och han for in i en plantering. Från andra hållet kom Christians hund in i samma plantering och de gick i hop och drog i väg med en gris. Tyvär inte där någon av de två passkyttar som var med stod.
.
Efter 1-2km kilometer släppte båda hundarna för att komma tillbaka. De hämtade en ny gris o drog i väg med den och efter tredje gången då de gått ut på samma ställe gick Christian bort och passade av där om fler skulle gå ut samma håll.
.
Då gick det ut två grisar från ett annat håll med hundarna efter sig.. Men när de kommit tillbaka så fick de snabbt tag på en ny gris som gjorde misstaget att springa förbi Christians bössa! Det visade sig vara en hyfsat stor galt med fina betar. Hundarna hade totalt 5-6st drev på en eller flera grisar under dagen.
.
Riktigt trevlig jakt!
.

Vildsvinsjakt med hund. 2011-12-03

Grisjakt i Karlshult/göddabo.
Jag gick med Balder och samtidigt släpptes 3st andra hundar i olika delar av området. Totalt hade vi uppe 2st älgar och 9st grisar som tyvärr klarade sig oskadda förbi passkyttar och hundförare..

Balder skällde även en kortare stund på mård och i slutet av dagen även på en mink eller iller. Vet inte riktigt vad de var för ilsk stor råtta faktiskt? Men hela djuret var iaf ljusgrå. Filmade den så får väl lägga upp filmen så ni kan berätta vad ni tror det var för något. Kunde skjutit den, men jag vill inte att hunden ska jaga sånt smått..
(Bilden är tagen från wikipedia, alltså inte den råtta som hunden hittade)

RSS 2.0