Vakjakt på vildsvin. 2012-08-20

Åtlarna är välbesökta nu! På en mark där jag har två åtlar har det varit besök varje natt på bägge åtlar sedan 3,5mån tillbaka. Har gjort två försök senaste tiden, i onsdags förra veckan då jag sköt en grävling, sen satt vi bara tills det blev mörkt. I går satt jag igen och då sköt jag en räv. Vid båda tillfällena har jag haft medbjudna jaktkamrater som suttit på de andra åtlarna. Tyvärr har inga grisar kommit vid den tiden vi suttit, troligen kommer de senare på natten eller på morgonen. Får se om jag gör nåt nytt försök i veckan, har ju flera åtlar och kan ju inte sitta på alla samtidigt.. Så är det någon som är intresserad av jaktbyte så hör av er! 


Skyddsjakt på vildsvin 2012-08-18

En jag känner som också håller på med en hel del skyddsjakt på grisarna ringde och frågade om jag ville komma och jaga lite grisar runt ett majsfält. Markägaren hade på morgonen sett en STOR galt gå utanför majsfältet på morgonen och nu var allt spannmål slaget runt fältet så vi var rätt säkra på att han låg där inne för närmsta skogsdunge var 700meter bort. Markägaren gjorde två provisoriska jakttorn med hjälp av 6st halmbalar 3st på höjd och tre stycken som "trappsteg" på varje "torn", blev riktigt bra!

Kvällens utsikt.

I sista skjutljuset gick galten ut på vallen utanför majsen. Bedömde den som en fjolårsgalt 80-90kg, så de var ingen jätte som markägaren hade sagt. Fick dock aldrig skottläge på den innan den vände in i majsen igen, kompisen som var med o satt på andra sidan fältet såg två stycken  årsgrisar. Tyvärr gick dessa precis på fel sida gränsen där han inte har skyddsjakten på grisarna ännu. När det blev för mörkt gav vi upp för kvällen.

Känns som om det kommer bli mycket grisar i majsfälten i år!

Bockjakt 2012-08-18

Var medbjuden på bockjakt på en bekants marker fredag kväll och lördag morgon. På fredagkvällen sköt kompisen en bock, det ändå jag såg var ett smaldjur. Sen blev det "afterhunt" med lite godricka. På lördag morgonen fick jag ett nytt pass ett stort nytt hygge. Körde fram till hygget o satt i bilen tills det var bra ljus. Smög ut på hygget och tog sikte mot en höjd där jag tänkte sitta uppe på en större sten. När jag smygit ut de 250meterna fram till höjden står där helt plötsligt en vildsvinsgalt 30meter framför mig och bökar uppe på höjden!!

Skjuter på frihand och det känns bra, dock vänder galten och rusar rakt mot mig och när den är på 5meters håll skjuter jag den rakt fram i från från höften och den trillar 2-3meter i från mig!

Kändes som en bra start och jag gick upp o satte mig på höjden. Runt 15min senare ser jag en bock gå ut på hygget och jag lägger mig ned o tar stöd mot en trädstock. En fin 6taggare, dock går han rakt emot mig och jag vill inte skjuta i stickhålet utan får släppa in den en bit tills den ställer sig så jag får bredsida. Skottet går och bocken blir på plats.

Känner mig väldigt nöjd med morgonen och att man skulle skjuta "dubble" på bock och galt två gånger inom loppet på 3dagar trodde jag aldrig! Sitter och skriver lite på facerbook när jag hör något som går på andra sidan hygget där jag tidigare sköt galten. Smyger över höjden så jag får sikt ner på andra sidan och där står ytterligare en galt i samma storlek som den jag sköt 35-40meter i från mig! Snabbt upp med bössan men vinden ligger fel och galten rusar in i skogen. Sätter mig ner på en stubbe och känner mig nöjd med morgonen trots att den andra galten klaradesig med livet i behåll. På väg att plocka upp telefonen igen när jag ser något i ögonvrån långt ut på andra sidan hygget!

Kan inte tro att det är sant men där runt 150 meter framför mig står en galt till och den ser STOR ut! :)

Tar stöd mot samma trädstam som när jag sköt bocken och håller i bogen, skottet går och galten rusar i väg och in i en tätning. Tycker det låter som att den lägger sig en bit in men är inte riktigt säkert så ringer kompisen som äger marken o frågar om han vill komma med sin wachtelhund. Han säger då att han skjutit en galt runt 90kg och har haft 9st rådjur  var av 2st bockar ute vid den åker han satt vid och vill vänta en lite stund till. 

Efter en stund kommer han med sin hund, inte en droppe blod på skottplatsen men så fort vi går in i tätningen var det gott om blod och efter en kort spårning ligger galten död skjuten med ett lungskott 5-6cm bakom bogen.

Helt klart det bästa bockjaktspasset jag haft någonsin. Inte den största bocken jag skjutit men en riktigt fin 6taggare som troligen var revirbocken på de området, galtarna var inte heller de några bjäsar den första vägde runt 70kg och den andra som  jag bedömde som stor visade sig "bara" väga lite mer än 90kg. Inte någon dålig kväll och morgon på två man sköt vi 2st bockar och 3st galtar, 2st 90kilos och en lite mindre på ca70kilo.

Trippel på Galt, bock och galt alla på samma pass under loppet av 30min! :)Bockjaktspremiär 2012-08-16

Jagade på en ny mark som jag fått jakten på, inte hunnit med att kolla så mycket. Men verkar vara en trevlig mark och bra markägare. Sett en hel del vilt de få gånger jag varit där. Främst verkar de vara gott om gris, rå, räv men även sett lite annat vilt.

Började smyga ut till det torn jag tänkt sitta så fort de blev skjutljus. Hann inte sitta länge förrän jag hörde ett gäng grisar antingen hade de blivit stötta av något eller var de tillbaka till sin daglega. Stor sugga, en liten galt på runt 30kg levandevikt och 7-8st 5kilos kulltingar. Siktade in mig på mellangrisen och när den var inne på 30-35m lät jag skottet gå och grisen blev på plats.

Kändes nu som att morgonens chans på bock var minimal, men bara några minuter senare hör jag ett rådjur skälla bara 100-150meter framför mig, men tyvärr är de skymd sikt åt de hållet så kan inte se vad de är för djur. Efter de ser jag ett smaldjur springa förbi mig och jag hör även att ett annat djur springer in i skogen på min andra sida. Tror nu att det var morgonens sista chans men sitter ändå kvar en stund till. Runt en halvtimme senare kliver en bock ut i från de hållet rådjuret tidigare skällde. Ingen stor bock men hur ofta har man haft chans att få skjuta både bock o gris från samma pass inom en timmes tid?

Så den fick bli premiär bocken för i år! Bogskott på 70-80m och den blev på plats. Både grisen och bocken låt inom 50m från varnadra och sköt inom loppet av en timme. Första gången jag skjuter en sån "dubble". Får se om man ser något på kvällspasset.

"Dubble" på bock och galt ca 30kg levande vikt.

Heck-Pack När du inte vill ha svin i bilen...

3st svin lastade på Heck-Packen


http://heck-pack.se/ Marknadsför och säljer en riktigt praktisk uppfinning. Mobilt transportsystem för montering på bilens dragkula. I korgen kan man frakta vilt, sopor, bensindunkar, gräsklippare, motorsågar och allt annat som man kanske inte vill ha in i bilen av olika skäl. Heck-Pack är testat och godkänt för framförande i trafik inom hela EU. Korgen är testad för 500 kg så den tål i stora drag allt som den rymmer. Finns det intresse av köp av denna produkt kan ni höra av er till mig så kan jag antingen ta hem fler så hämtar ni den hos mig eller förmedla köp till bra priser i hela landet.


Kronhjort


Funkar till det mesta du inte vill ha i bilen.


Ytterligare en skitgris som slipper smutsa ner bilen! ;)

Vildsvinsjakt med hund 2012-08-03

Premiärsläppet på gris för i år. 26grader varmt var väl inte direkt idealiskt jaktväder.. Men de blev iaf två upptag på vildsvin tyvärr ingen av dom som ville stå någon längre stund för hunden. Efter 3-4timmar gav vi upp, de var alldeles för varmt för att jaga. Får nog bli att släpp på grävling i stället då det är lite svalare på kvällar o nätter än det är på dagarna.


En "halvdöd" Balder efter några timmars jakt i värmen..

Kräftfiske 2012-07-29

Ingen jakt men lika kul för det! Fiskade kräftor med sambo och barn. Vi la ut burar och gick o plockade för hand. Rastlösa barn gjorde att vi inte lät burarna ligg i mer än 30-60min.. Men de blev rätt bra fångst ändå. Totalt blöev det 21st fina signalkräftor.


Fiske 2012-08-01 och 2012-08-02

Ingen jakt men nästan! :)

Fiskade väldigt mycket när jag var yngre och nu är det inte ofta man gör det tyvärr. Men nu var vi ute på Ungskär http://www.ungskar.se/ en ö utanför Karlskrona och övernattade i hus där ute. Väldigt fint och väldigt bra fiske! Så jag, sambon, ungarna och de andra som var med fiskade en del. Vi fick 30-35 fina abborrar och 3st gäddor på dessa dagarna. Blev även bestulen! En stor fin abborre försvann ner i en stenskreva där en ilsken mink satt o fräste, då ångrade man att man inte tog jaktterrierna med sig..
Grävlingjakt med ställande hund 2012-08-02

Premiär släppet för i år med Balder. Runt 20min efter släpp kom upptaget 400-500m bort. Lät han skälla 45min innan jag sköt första grävlingen för i år och detta var 6e grävlingen som jag skjuter för denna unghunden.

Bra start på hundjakten!


RSS 2.0