Smygjakt på vildsvin 2013-06-13

Perfekt grisaväder i går, regn och rusk i stort sett hela dagen, vilket borde locka ut vildsvinen på vallarna. Då har man svårt att stanna hemma..

 Tredje gången på kort tid jag smygjagat vid samma åker och alla gånger har jag fått komma till skott. Klockan har då varit mellan 20.30-22.30 och det har varit olika grupper ute varje gång. Sugga med 7st årgrisar, grupp med 2st 80-85kilos galtar och i går en grupp på 5st årsgrisar. I går var jag på plats runt kl22 och jag stod och tittade på ett rådjur som gick ute på vallen och betade en liten stund när jag i nederkanten på åkern såg en ensam gris. Avstånd runt 300m och jag bestämde mig för att smyga närmre för att bättre kunna se grisen. När jag kom in på under 100m såg jag ytterligare 3st grisar i samma storlek runt 45-50kg och en på kanske 25kg. Kunde inte se att någon skulle vara sugga men ville vara säker så smög in på hagelhåll ca 30m innan jag sköt en av dem, bogskott och grisen blev på stället. Fortsatte min smygjakt på andra sidan av marken, såg en hel del rådjur och harar men inga fler grisar.
 
Lyckad smygjakt får man säga.
 
Passade även på att träna Balder lite och spårade upp det döda djuret. Haft denna hunden med i bilen hela våren och vid varje skjuten gris har han fått spåra fram till dem. Han verkar taggad i år!

 
 
 Om någon är intresserad av en Heck-Pack så bara ring eller maila, kan skickas över hela landet!
 

Grillsäsongen har börjat!

Nu har grillsäsongen börjat och vilt på grillen är för mig en favorit. För er som tycker om att grilla rekommenderar jag   
http://www.grillhouse.se/ där finns allt och lite till för en lyckad grillmiddag.


 
Spareribs från vildsvin marinad med blandannat Garlic Style Hot Sauce och Hickorysauce kryddat med
Dizzy Pig Tsunami Spin
http://www.grillhouse.se/rubs-kryddor/dizzy-pig-tsunami-spin.html
http://www.grillhouse.se/farligt-heta-saser/batch-37-garlic-style-hot-sauce-mini.html

 


Ytterfile från vildsvin kryddat med Cowtown- The Squel hog rub. Snabbt, enkelt o gott!

 
http://www.grillhouse.se/rubs-kryddor/cowtown-the-squeal-hog-rub.html

Vildsvinsjakt 2013-05-24 - 2013-06-04

Mycket jakt men lite tid för bloggandet!
 
Har blivit en hel del jakt och de har blivit skjutit ett 10-tal grisar de senaste två veckorna på skyddsjakt och smygjakt ute på vallarna, samt även några på vakjakt. Även haft ett par jaktgäster på besök som vakat på åtlarna som oxå fått skjuta vilket var väldigt trevligt.
 
Lite reflektioner om jakten nu i vår.
De flesta suggor här verkar vara senare med att få sina kulltingar i år, men kullarna är större i år än normalt i de områden jag jagar på. Såg en sugga på runt 70kg i går som hade 11st kulltingar och även sett mindre suggor på 50-60kg som har 7-8st. Mot normalt 7-8st för de lite större suggorna och 4-6st för de som får sin första kull. Även sett mer rådjur nu i år än de senaste åren, kanske inte så konstigt då man mest jagar vildsvin nu för tiden. Men de får nog bli att öka upp avskjutningen på rådjuren i år. Ser helt klart ut att kunna bli en riktigt trevligt höst/vinter och nu längtar man till hundsäsongen drar i gång!
 
Har även köpt ett större kylrum med gott om plats för att hänga in vilt i. Detta kommer snart stå till förfogande för ALLA de som saknar möjlighet att hänga sitt vilt svalt. För er som inte vet så har jag en mindre gård i FÅGELMARA vilket ligger mellan Kalmar och Karlskrona. Bara hör av er via telefon 0709542909.
 

/Ola Melkersson
 

 
 

RSS 2.0