Klövviltsjakt. 091128.

Var uppe i K-hult där vi skulle jaga tillsammans med grannlaget och vi var ett 10tal man samlade för denna jakt. Hundarna  för dagen var mina två hundar, en drever, en östlaika, två spriger spaniels och en wachtel som släpptes i olika såtar. Lovligt vilt var räv, rå, vildsvin och älg beroende på vilka hundar vi jagade med.

Vi hade 3-4st älgar uppe och en drös rådjur, men trots det blev inget skjutet denna dag.. Men en trevlig dag i skogen var det ändå med korvgrillning osv. Vi hann även hjälpa markägaren med att skjuta o slakta en tjur medans vi tog en paus mellan två såtar..Lunchgäster. 091111.

Har inte hunnit jaga så mycket nu. Renoverar upp den lilla gård som jag köpt. I dag skruvades det upp gipsskivor och runt lunchtid såg jag något gå förbi fönstret. Har tidigare inte sett så mycket vilt runt husknuten bara lite fasaner o annat smått. Men i dag fick jag besök av två älgtjurar. Lyckades ta några kort med mobilen..   

Naturfoton. 091103.

Blandade djur/naturfoton 09.   
   
 
   


Rådjursjakt med hund. 091031.

Var på rådjursjakt i Skörrebo och denna dag lämnade jag hundarna hemma o stod på pass i stället.

Hundarna för dagen var en basset, en wachtel och en springer spaniel. Det "kryllade" verkligen av rådjur på denna mark och det var inte en tyst stund från det att hundarna släpptes tills jakten avslutades. Riktgt kul!

Jag hade själv get med kid som sprang förbi mig på ca 45m, dvs utom hagelhåll... Det sköts en bock av passkytten närmst mig så jag gick bort o tittade på den och när vi står där med händerna i byxfickorna går det lungt förbi ytterligare en bock inom hagelhåll... Mycket rådjur, även 2 älgar hade vi uppe. Ko med kalv.
Tyvärr inga bilder då jag glömt kameran hemma. Blir nog en runda till denna marken nästa helg oxå, kanske tar jag hundarna med mig då. Det är ju kallt att stå på pass nu märkte jag! :)
Älgjakt. 091030.

Åkte upp en snabbrunda till K-hult för att passa sista timmen på älg. Dock lyste älgarna med sin frånvaro som vanligt! Iaf de som är lovliga!! ;)

Hade dock en råbock ute på hygget där jag satt men ville inte skjuta denna om det var älg på väg ut. Men efter att det inte var lovlig tid att skjuta älg längre lät jag skottet gå. Ett bogskott o bocken slog i backen som slagen av blixten! En liten bock var det, "pinna" bock eller en liten tretaggare om man så vill. Ena hornet lossnade när jag drog djuret till bilen dessutom. Synd på en SÅ fin trofe! Hehe.


Klövviltsjakt med hund. 091028.

Var upp i Strömby o först gick J.B med sin östlaika i en såt, lovligt vilt var älg och vildsvin. Såten verkade dock vara tom på skjutbart vilt bara några rådjur obeserverades.

Sen gick jag som hundförare i en större såt med båda mina hundar. Lovligt vilt var ALLT enligt jakttabellen! Rätt omgående fick den lille upp en hare och den andra hudnen var inte sen att haka på. Tyvärr gick det över i den såten vi tidigare jagat av med laikan. När hundarna var tillbaka gick vi över ett större område utan att få upp något. Vi beslutade att avsluta jakten o började pack a i hop alla  prylarna då får den ena hunden upp ett rådjur precis bakom oss. Djuret hade troligen "koll" på oss och drog rakt ur marken direkt, gpsen visade att hunden släppte 1,7km från upptags platsen. Hunden var tillbaka inom 15min från det hon fick upp djuret. Trevlig jaktdag fast det inte blev något fällt vilt denna dag.


RSS 2.0