Vid lägerelden, tvprogram om vildsvinsjakt.

För er som missade att se tvprogrammet förra året så sänds i natt klockan 00.20SVT2 tvprogrammet om vildsvinsjakt i repris som vi spelade in under augusti 2010 för jakt o fiskeprogrammet Erätulilla. De sänds även den 4 mars klockan 06.10.

http://www.tv.nu/p/12022700200100svt2

http://www.tv.nu/p/12030306100650svt2


Lite foton från inspelningen av programmet.Kaninjakt med hund 2012-02-18

Testade att jaga kanin med min jaktterrier Molly i ett camping och stugområde i Bergkvara. De visade sig vara mycket mer effektivt än jag hade trott.

Så fort jag släppte henne under första stugan flög den första kaninen ut och efter att hon jagat runt en andra kanin under samma stuga flög denna ut som mötes av en hagelsvärm.

Väldigt svårt att passa av alla fyra sidor på en stuga själv och de går FORT när de väl beslutar sig att springa ut och under nästa stuga 5-10meter bort. Totalt fick hon ut ett 10tal olika kaniner men flera fick hon ut flera gånger fast från olika stugor. När de flög under nästa stuga gick jag dit o släppte igen. Väldigt effektivt måste jag säga ingen väntetid som det ibland är med iller, dock kommer ju inte hunden in under alla stugor eller ner i de trånga gryten. Får bli att prova nån helg fram över med några fler som passar av. Riktigt kul med kaninjakt!


Rävjakt 2012-02-18Drevjakt på främst räv, men även årsgris var lovligt att skjuta på ett stort område. Som sträckte sig från Bergkvara ner till Brömsebro vi var 15-20 personer som turades om att gå i drevet medans de andra stod på pass.

Jag stod mest på pass, gick endast i en såt. Hade även med mig min jaktterrier Molly om räven skulle gå i gryt.

Mycket rådjur som kom i pass och även en flock mufflon. De var dock fredade nu.

Rävar var det väldigt dåligt med denna gången. Få rävslag och endast en räv fick vi upp som vi även sköt.

Kaninjakt med jaktiller 2012-02-11

Hade en riktigt trevlig jaktdag i går, vi jagade kanin med iller på ett camping och stugområde. Inte lätt att komma till skott mellan stugorna och snabbt går det!!
.
De var jag själv och 3 andra som passade och illerföraren. Vi sköt totalt 5 stycken kaniner, några bommar blev det oxå o sen fick man släppa en massa pga dåliga kulfång. Dvs stugorna är INTE bra att använda som kulfång! Jag fick själv skjuta två av kaninerna vilket var jävligt kul. Gott om kanin med inte lätt att komma åt dem..
.
Efter kaninjakten gick vi lite drev oxå med förhoppningen att vi skulle komma åt några harar och nån räv. Ett antal rådjur och tre stycken harar fick vi upp men ingen som ville komma inom hagelhåll tyvärr.
.
Kaninjakt med jaktiller är en av mina favorit jakter måste jag säga, fan va roligt det är! :)
.
Lite bilder från dagen.
Vy över jaktmarken
.
Denna fretten var väldigt tam tyckte jag till skillnad från de jag stött på innan! :)
.
Rabbits
Pontus kom med illrar och apportör.

RSS 2.0