Skogsrunda med Balder. 2011-01-27.

Tog en skogsrundarunda med Balder med filmkamera i stället för bössa. Han hade rätt bra sök, 200-300m i från mig. Jag stöte en älg som jag såg lunka i väg, hunden drog efter och de blev gångstånd/drev ca 15min. Han fick aldrig stopp på den och han släppte nån km från upptaget och var tillbaka på ett par minuter.

Han hade även ståndskall på "nåt" inne i en granplantering ca 5min inne på grannmarken. Vet inte vad det var men de var ordentligt bökat runt planteringen, så det är möjligt att det var gris? Men de kan lika väl varit en rotvälta eller vad som helst.. Han är runt 9mån nu, verkar ha bra jaktlust och har bra sök så nu ser man fram emot nästa jaktsäsong med den hunden.

Vildsvinsburgare.Till burgarna har jag använt.

Grovmalen vildsvinsfärs, ägg, vispgräddde, fin hackad lök, ströbröd, pressad vitlök, salt och peppar.
Coleslaw är gott till. Strimlad vitkål och morot blandas med cream fraich, ett par matskedar majonäs, pressad vitlök, salt och peppar.

Slår lätt alla köpeburgare det kan jag lova!Åteljakt på vildsvin. 2011-01-24.Nytt försök på samma åtel jag satt på sist. Nu hade de varit lite mer besök än senast. Satt mellan 17.00-21.00 men inga grisar behagade komma även denna kväll. Dock hade jag besök av en älgkviga som inte verkar vilja lämna sockerbetshögen. Får se om det blir ett nytt försök i veckan..

Jakt, mat & kultur.

I mars släpper Morberg första numret av en ny tidning som främst kommer handla om mat och jakt. Tidning kommer att ges ut i fyra nummer per år. Tycker om både hans kokböcker och hans matlagning i tv så den ser jag fram emot.
Såg ett bra erbjudande, köpte man fyra nr av tidning så fick man hans nya kokbok för 199kr vilket jag tyckte var ett bra pris. Länk: http://www.tidningskungen.se/prenumerera-pa-tidningen-magasin-morberg.asp


Åteljakt på vildsvin. 2011-01-12.

Åkte upp och satte mig på ena åteln uppe i Khult. Har inte varit mycket besök på denna åteln, den andra har varit relativ välbesökt och de har oxå skjutis flera grisar på denna av andra i jaktlaget. Så satte mig på den där det inte skjutits någon trots att de inte varit så mycket besök. Satt mellan 17.00-21.00, hade 3-4st rådjur, en hare och även en älgkviga som var framme och mumsade i sig vete, ensilage och sockerbetor. Men ingen gris behagade visa sig denna kväll.

Jävla snö.. :( 2011-01-11.

Blev inte mycket med hundjakt denna jaktsäsongen som man hade hoppats på och nu är den snart slut.
Men de jakter man hade var ju överlag bra iofs. Markerna i kalmarlän är det hundförbud på, utfärdat av länstyrelsen och de lär inte hävas innan säsongen är slut. Markerna jag brukar jaga på i blekingelän är det oxå för mycket snö på, dock inget hundförbud. Hade varit roligt att släppa unghunden nån gång innan säsongen är slut och försökt få något skjutet för honom. Känns som det är lång tid till 1augusti.. Men han är ju änsålänge ung, bara 8-9mån och han har ju visserligen vissat att han jagar så någon brådska är det väl inte så sett om det nu inte skulle bli någon mer jakt denna säsongen. I och med snön har det mest blivit spårträning och diverse annan träning. Ska se om jag inte kan prova honom nån gång i vildsvinshägn nu i vår oxå.

Träning med vildsvinsskinn.


   

RSS 2.0