Närstrid!!


Naturfilm om vildsvin.
Skyddsjakt på gås. 2011-03-15.

Var ute en liten stund tillsammans med en kamrat o jagade lite gäss nu i eftermiddags. Skrämde först upp ett gäng kanadagäss som satt på åkrarna och efter 5min fick jag en inom håll som damp i baken. Satt sedan en stund till men de var inga fler som ville komma inom hagelhåll. Tydligen var det andra åkrar som lockade bättre i dag, för vi såg en del gäss men de valde att gå ner på åkrar lite längre bort. Visst är det roligt om man lyckas skjuta mycket fågel på en jakt men det är kanske inte är huvudmålet med skyddsjakt.. Men man fick i allafall komma ut i friska luften.
Vildsvinsjakt på åtel. 2011-03-12.

Så var premiär grisen skjuten på åteln jag startade i september förra året.

http://vildsvinsjakt.blogg.se/2010/september/ateltest-01-09-10.html

http://vildsvinsjakt.blogg.se/2010/september/ateltest-uppdatering-05-09-10.html

Kollade till den i söndags och trots att jag inte fodrat på närmre 4månader var den välbesökt. Fodrade för hand varannan dag denna veckan, saknar spridare eller annat där o sitter i ett öppet torn bara. Provade att sitta kl 17.30-20.30 dagen innan men de var inget som ville dyka upp under denna tid. Så dagen efter satt jag från kl20 och efter en timme hörde jag att de var på väg fram. Tyvärr från fel håll så fick vända mig om och bara 6-7m bakom tornet kom två mindre grisar ut. När de frös till is precis där jag gått fram till tornet lät jag skottet gå. Hörde grisen rusa in i tätningen de kom från men att de tystnade rätt fort. På skottplatsen såg det ut som man gått med hink om pytsat ut blod så någon hund hade de inte behövts för att hitta grisen. Men då jag har en unghund på 10mån, korsning gråhund/wachtel gäller de ju at ta tillvara på träningstillfällena. Han spårade fram till grisen utan större problem. Den hade gått strax under 40m. Ingånghålet satt mitt i bogen och utgångshålet strax bakom, båda lungorna och hjärtat var mos. Gylta på strax över 50kg uppskattad vikt.


Balder och årsgris.

Skyddsjakt på gås. 2011-03-09.Nu har "gåsinvationen" börjat. Skrämde upp ett 40tal som satt på åkern när jag kom dit nu på förmiddagen och efter en stund sköt jag årets första gås. Satt runt en timme, blåsigt som fan och kallt. Men hyfsat med fågel i luften men ingen annan som ville komma inom hagelhåll.

Baconlindad vildsvinsnoisette.Baconlindad vildsvinsnoisette med ungsbakade rotfrukter.

Skär "stubbar"/grövre skivor av ytterfile/benfri kotlettrad. Vira 2st skivor bacon runt och fäst med en tandpetare. Stek på hög värme tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i ugnsform och ställ in i ugnen tills inner tempertauren är strax över 60grader.

Här har jag valt att ha lite blandade rotfrukter till. Sötpotatis, palsternacka och morot. Har även gjort en kall sås på cream fraich, örter och kryddor.

RSS 2.0