Klövviltsjakt med hund 2012-12-26

Skulle bli en halvdags jakt denna dag, vi mötes upp kl 10 och hundarna släpptes kl 10.30. Tog väl 20sek innan min hund Vilda hade första upptaget, sen såg jag henne inte mer förrän jakten hade blåsts av. De smällde en del och på väg tillbaka från varje drev fick hon upp igen.. Hon brukar vara säker på sin tillbaka gång annars, men jaktlusten tog nog överhand denna dag. Totalt 6st skott mot 4st vilt under dagen, 2st rådjur och 2st vildsvin blev resultatet efter dagens jakt som bara tog 1,5-2timmar

.

Rådjursjakt med hund 2012-12-16

Jagade tillsammans med två vänner vi hade två hundar som vi turades om att gå med. Jag gick med Vilda och en jaktkamrat med sin drever. Vi hade flera drev med hundarna både på räv och rådjur. Var väldigt nära att skjuta för drevern, hade drevdjuret på kanske 70m, men hade tagit hagelbössan denna dag så de var bara att lyfta på hatten. Kompisen med drevern sköt ett rådjur för Vilda och de blev även en bom på en räv under dagen. 

Trevlig jaktdag! :)

Simon med Vilda.

Klövviltsjakt med hund 2012-12-13

Jakt på allt klövvilt, jag gick med med min terrier/stövar korsning Vilda och en kompis med sin Basset. Vet inte riktigt vilken ras de är, men en lite mer högbent ras som jagar gris är det i allafall! :) 

Vi jagade en halvdag bara men hundarna hade flera drev, 6-7 stycken rådjur och en älgkviga på benen. Bra hundarbeten men tyvärr inget skjutet denna dag. Men jakt är ju jakt och de var en trevlig jaktdag trots allt.
 

Älg och vildsvinsjakt 2012-12-09

Jagade med Balder och kompisen gick med sin laika. Vi spårade av marken och från ena hållet hade vi nattslag efter en större gris och slag efter tre stycken älgar två vuxna och en kalv. Vi singlade slant om vilket spår vi skulle ta, jag fick älgslagen och kompisen grisen. Så fort passkyttarna var på plats släppte vi och i stort samtidigt fick båda hundarna upp. Balder  gick förbi med tjur, ko och kalv framför en passkytt, de ställde upp sig fint men tyvärr var tjuren för liten och kalven stod bakom kon så de blev inget skottläge. Sen gick det sakta ur marken och de valde att ställa sig på grannmarken där hunden jobbade på riktigt bra. Totalt blev det förföljande i närmre 4km innan hunden bröt efter ca 2timmar och kom tillbaka.

Under tiden hade kompisens laika fått upp en större gris som han jobbade med blandat ståndskall, gångstånd, drev om vart annat. Stod inte så långt i från o hörde att skallet blev väldigt konstigt efter en 30min bröt hunden och vi såg då att den blivit snittad o biten lite överallt. Vi bedömde att det inte såg så farligt ut utan att hunden kunde jaga vidare. Så nytt släpp i en anna del av marken. Rätt omgående fick laikan upp ny gris som sakta rörde sig mot en passkytt. Där valde grisen att stanna och passkytten kunde från sitt pass skjuta den gris på stånd för hunden. 

Själv gick jag med Balder i egtt gris/älg tomt område. Han hade ett kortare drev på en räv annars inget i den delen av marken för min del.
 
 

Älg och vildsvinsjakt 2012-12-08

En god vän till mig fick sin hund, en gråwachtel överkörd av tåget (RIP Tanja) helgen innan och han hade en jakt inboka så jag lånade jag ut Balder till honom då jag inte skulle jaga med honom själv utan jagade med terrierna denna dag. Misstänkte att de skulle gå bra då vi jagat en hel del i hop tillsammans med dessa två hundar. Förbannat tråkigt att han blev av med hunden men att sitta hemma hjälper ju inte, de är bara att ge sig ut i skogen så fort som möjligt! Jakten gick i alla fall bra vad jag hört berättas, en gris blev de för Balder.  Flera grisar sköts under dagen och även en älg. 

Viltparad. (Tog fotot från kompisens Facebooksida, hoppas de var okej?)

Klövviltsjakt med hund 2012-12-08

Jakt på allt klövvilt med terrierna denna dag. Vi hade en hel del vilt uppe med hundarna bland annat en riktigt fin skovelhjort som flera passkyttar såg men inte fick skottläge på. 5st älgar och en hel del hjortar, grisar och rådjur.

 
Ena terriern jagade ett riktigt stort vildsvin i 1-1,5tim var inne på ståndskallet flera gånger på en 15-20m innan de gick loss. De rördde sig i samma plantering inom några hundra meter hela tiden. En passkytt såg den men kom inte till skott innan den till slut valde att gå ur planteringen. Blev även en riktigt fin bock skjuten, märkligt att den hade hornen kvar så här sent. Men de är bara till att gratulera passkytten till en fin medalj bock.

Bocken
Fällt vilt för dagen

 

RSS 2.0