Vildsvinskebab. 21-05-10.

Bjöd ett lass polare på vildsvinskebab, blev väl en o annan öl till de oxå...
Har skrivit om de i ett tidigare inlägg, men de är så enkelt o gott så jag gör det igen för de som inte orkar kolla igenom alla gamla inlägg.


Väldigt enkel och snabb maträtt att göra.

Jag använder mig utav skinka, men sämre bitar som bog funkar säkert de oxå. Jag skär så tunna strimlor jag kan, en vass filekniv är o rekommendera.
Stek köttet på hög värme. Salta och peppra köttet.

Skär grönsakerna under tiden.

Såsen är väldigt enkel den oxå.
3dl gräddfil eller cream fraich blandas med en burk tacosås. Krydda med salt peppar och 1-2vitlöksklyftor.
Värm brödet. Väldigt enkelt o väldigt gott! 


Skyddsjakt på gås. 20-05-10.Blev en runda efter gässen i kväll oxå. Skrämde upp 200-300gäss när jag kom på plats. Satt bara i 45min, fick ner en o bommade ytterligare en sen fick de räcka för kvällen. Härligt väder att sitta ute var de iaf!

Skyddsjakt på gås. 19-05-10.Jag och en jaktkompis var ute på lite skyddsjakt vi var på plats lite efter 19. Skrämde upp ett 100tal gäss som satt på åkrarna när vi kom dit. Vi satt till klockan 21 o då hade vi fått ner 2st gäss bara o de flög rätt dåligt över de åkrar vi satt vid idag.

När jag kom hem skar jag ut bröstfileerna, delade ett på längden o brynte de lätt i mycket smör. Rosa o fint i mitten, påminner mycket om oxfile i smak om man inte steker de för länge, då blir de torrt o segt.
Skar de tunt o la de på ett par smörgåsar. Väldigt goda "natta mat" de! :)
Skyddsjakt på gås. 14-05-10.Blev uppringd o tillfrågad nu i kväll om jag kunde jaga lite gäss. Jakt är man ju inte sen att tacka ja till, så de är ju klart man ställer upp! Sköt en direkt när jag kom dit, satt ytterligare en timme utan att några flög inom håll så tyckte de fick räcka för kvällen.

Vildsvinsjakt. 11-05-10.Stressade i väg sent o kom till åteln runt 21.30, satt till 00.30 utan att se eller höra något. Då de inte var ett moln på himlen o jag tyckte man såg rätt bra i mörkret, bestämde jag mig för att kolla av ett par vallar ist. Hade tidigare sett en hel del böckningsskador där. Smög längs med en väg o såg två "klumpar" ute på åkern lite längre fram. Smög mig närmre o såg att de var en STOR o en mindre gris, kollade på dem 2-3min. När den lille ställde upp sig med bredsida lät jag skottet gå o den slog i backen som slagen av blixten. Ett bogskott, avståndet var ca 80-100m. En gylta på strax över 50kg levande vikt, den andra större grisen är jag 99% säker på att de var en sugga. Några kulltingar syntes inte till, men så fet som den var kommer dom nog snart.

RSS 2.0