Förberedelser inför jaktsäsongen.

Planering och förberedelser inför jaktsäsongen är i full gång. Viltvård, passröjning och planering av hundjakter och andra jakter mm. Har redan bokat in 30-35 jaktdagar i höst och förhoppningvis lär de bli många fler! 
 
Har kollat över lite pass inför bockjakten och inventerat rådjursstammen, sett flera bockar. Finns en del riktigt fina bockar på markerna, så 16augusti börjar man se fram emot nu.
 
Detta pass kollade jag över i dag, stod tre älgar och ett rådjur där när jag kom. 
 
Vy från tornet.
Höger  
Framåt 
Vänster  
Bakom
 
Även startat upp en rävåtel. Någonstanns måste man ju göra av alla slaktrester. Har faktiskt aldrig gått inför att jagat räv i någon större utsträckning, men skjuter alltid räv före allt annat vilt när tillfället ges. På de flesta marker jag jagar finns de nu mera väldigt sparsamt med räv och inga större mängder med grävling heller sen jag skaffade Balder. Men jag har nu fått tillgång till marker nära hemmet och där finns det troligen gott om räv.  Har redan lagt ut slaktrester från ett 30tal vildsvin nu i vår/sommar och det har försvunnit snabbt!!
 
 
 
 
                                                    

Jakthelg.

Hade norska jägare här i helgen som skulle prova på vildsvinsjakt för första gången. En natt sköt både Bengt och Jan varsitt vildsvin och natten efter sköt Jan sitt andra. Så totalt tre stycken vildsvin fick de med sig hem. Två mindre galtar på 50-55kg och en gylta på ca 40-45kg levandevikt. Sågs en hel del andra vildsvin med, men av olika anledningar sköts dessa inte. Men så är ju jakten ibland!
 
Helt okej resultat ändå får man väl säga! :)
 
Bengt och Jan med fällda vildsvin.

Utrustning inför hundjakterna.

Nu har man börjat att förbereda sig inför hundjaktssäsongen. Rensat ut de som inte funkar eller passar in med det övriga längre, plocka i ordning det som ska vara kvar. Införskaffat en hel del nytt inför denna säsongen. Både smått o stort. 
 
På mina DC40 sändare till Garmin Astro har jag bytt till Tuff skin antenner. På DC30 sändarna har jag bytt
Halsband (de blir inte mycket kvar efter ett par säsonger) Dessa ligger normalt sett på 250-350kr styck, men Biltema säljer dessa för 1/10 av de priset!! De verkar vara minst lika bra som orginal bandet på dc40.
 
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Husdjur-tillbehor/Hund/Hundhalsband-TPU-50501/
 
Ytterligare ett tips för sändaren/halsband är dessa flärpar som man sätter på halsbandet från Jaktbandet.se. Dels syns hundarna bättre och telnr på är ju väldigt bra om hunden av någon anledning skulle komma bort.
 
 http://www.jaktbandet.se/
 
 Hundutrustning.
 
Har genom åren använt flera olika signal/gps västar på hundarna i stort sett alla jag provat har varit sönder efter max någon månad. Har nu använt denna väst mitt i bild från Jaktvision.se, under två hela säsonger och västen är som ny fortfarande. Väldigt bra kvalite måste jag säga!
 
 http://www.jaktvision.se/
 
Trijicon 1-4x24.
 
Nytt sikte till hundförarbössan har de blivit med. Trijicon 1-4x24, kan vara bra att ha lite förstoring speciellt på älgjakt. Hade flera skotttillfällen i höstas och vintras då Balder ställt älg då det helt klart hade varit fördel med att ha ett sikte med förstoring. Så de fick de bli.

Alpenländische dachsbracke-Armans Dachsbracke Ronja SE30004/2014

 
Alpenländische dachsbracke-Armans Dachsbracke Ronja SE30004/2014

Köttbullar i tomatsås.

I dag blev det stora vildsvins köttbullar i tomatsås. Färska örter, tomater och självskjutet kött, mer ekologiskt blir det INTE!
 
 
 

Bogmontage

Lämnande i väg en Mårdhund jag skjutit för bogmontering till Fredrik. Blev väldigt nöjd med de arbete han utförde, ser riktigt "levande" ut. Ja den kanske till och med ser bättre ut nu, än när den levde..
 
Är det något konservatorarbete ni vill ha gjort så kan jag förmedla kontakt med Fredrik. Han är otroligt duktig och har placerat sig bra på SM nu i ett par år med sina arbeten. I år knep han inte mindre än 2st 3de pris. Ett för ett montage av en vildsvinbog och ett för ett fullmontage.
 
 

Jakthelg 2014-05-31

Jagat vildsvin torsdag-lördag. Dels har jag haft 3st jaktgäster från norge på besök och dels har jag jagat själv och ett par goda vänner har oxå jagat. Vi har sett gott om vilt både älgar, rådjur, harar och framförallt det vi var ute efter, vildsvin. Totalt har de skjutits 7st vildsvin under dessa tre dagarna. Mycket trevlig jakthelg måste jag säga!
 
 
 
 

RSS 2.0