Skyddsjakt på vildsvin. 2013-10-30

Mycket skador på åkrar och i trädgårdar nu så gjorde ett försök att skjuta en gris vid en åker som har gått hårt åt av svinen. Kom ut en grupp på 9-10st årsgrisar ca 100m bort och jag sköt en liten galt ur gruppen, var väldigt nära att skjuta ytterligare en då de stannade till invid skogskanten men fick nöja mig med en denna gång.
 
Många fler trädgårdar och åkrar att skydda finnes.. Just nu finns de grisar överallt på markerna. Åkrar o trädgårdar uppbökade, ek/bokbackarna välbesökta, verkar vara väldigt gott om olllon i år men konstigt nog är åtlarna välbesökta dom oxå.. Så trots att man har skjutit mycket vildsvin i år, är faktiskt ett "rekordår" sen ja började jaga, så verkar de finns väldigt många kvar. Kanske många som som tröttnat på att jaga vildsvin i områdena? En mild vinter i år så lär nog stammen öka ytterligare till nästa år.
 
 
 
 
 

Älgjakt 2013-10-23

Jagade i dag själv utan passkyttar med Balder min spets/wachtel korsning. Gick bra och jag fick skjuta en älgkviga på stånd för honom. Riktigt kul då de varit stolpe ut under första älgjaktsveckan. Mycket älgar, men alltid har de varit något fel så man inte lyckats skjuta. Får hoppas de lossnar nu.
 
 
 

Klövviltsjakt med hund 2013-10-19

Jagade med mina terrierkorsningar Vilda och Molly i lördags. Var mycket vilt på benen under dagen älg, kron, dov,gris, rådjur och räv. Väldigt nöjd med hundarnas arbeten denna dag, speciellt med  Molly som jobbade fint med flera grisar under dagen. Var väldigt nära att skjuta en av dem. Hon hade oxå fler drev på dov och rådjur, Vilda drev både rådjur och räv. Totalt blev det skjutet en dovhind, en räv och två rådjur, smaldjur och bock. Trevlig jakt med många bra hundarbeten!
Dov och räv.
Micke med räv.
Fällt vilt.
 
 
 
 
 
 
 

Rådjursjakt med hund 2013-10-01

Premiär dagen på rådjursjakt med hund blev en lyckad och minst sagt ovanlig jakt för min del!.
Jagade själv med min korsningsterrier Vilda. Hunden hade flera drev först på get med kid, hade skottläge på geten som kom fint inom skotthåll. Kidet skymtade jag men kom inte åt att skjuta. Sen blev det ett par drev på troligtvis hare.
 
Närmade mig ett uppväxt hygge och det dröjde inte lång tid förrän hunden började skälla ståndskall. Närmade mig och hörde ett djur som "väste/fräser" blandat med hundskall. Trodde de kunde vara en räv då denna hunden tidigare ställt räv vid något tillfälle. Alternativt lodjur, då haft flera lodjur i området senaste tiden...
 
Närmade mig försiktigt när jag kom in på en 6-7meter stod hon o skällde mot en större gran och jag fick röra mig i sidled för att se vad det var hunden skällde på. Då backar en större råbock ut, som frontar och fräser mot hunden som står nos mot nos med bocken! Skjuter ett skott med hagelbössan lite för långt bak på djuret( vill inte riskera att träffa hunden) rådjuret snubblar till och hunden sitter i halsen på det och jag sticker det snabbt med stickkniven. 
 
Kan inte se något större fel på bocken förutom att den är blind på ena ögat. I övrigt verkar det vara i bra kondition, bra i hullet osv. Men troligt är väl att de var något annat fel på det? Alternativt att de blir så hämnat med endast ett öga?
 
Någon som varit med om något liknande och skjutit rådjur på ståndskall? 
 
Ser i mitt tycke ut som en äldre bock. Relativt grova horn med bra längd. Korta taggar fram till och sluttande rosenkransar.
Vilda med bocken
Ena ögat var fixerat o helt orörligt. 
 
 
 
 

RSS 2.0