Jaktterrier hane för parning sökes.

Söker en hane för parning på en av mina tikar.

Tiken är en korsning mellan Tysk jaktterrier/Släthårig foxterrier jagar allt klövilt inkl gris, (ett flertal grisar skjutna för henne.) Samt jagar räv o grävling i gryt, är av "sprängar" typ.

Hanen jag söker ska driva gris 10-30min med skall. Tysk jaktterrier, borderterrier eller korsning med tyskterrier eller liknande.

Kontakta mig via tel 070-542909 eller via mail omelkersson@msn.com.

Bilder på tiken i fråga.Vildsvinsjakt med hund. 2010-08-21.

Blev uppringd av en bonde som hade skador i majsfält. Morgonen där på var där o släppt in hundarna o de blev upptag med en gång, de bokstavligen sprutade  grisar ur fältet! Hade de varit några fler passkyttar hade de troligen blivit fler fällda grisar men nu blev de 3st med oss hem. 4-5st slank ur fältet med hundarna efter sig o ytterligare en fick ett skott efter sig som vi senare gjorde ett eftersök på, men de var troligen ett bomskott.

Gick bort till en av passkyttarna som skjutit på en större gris. Han var osäker på hur skottet tagit. Den tecknade till i skottet o sprang in i en stemur men vände sedan tillbaka in i majsfältet.. Såg att där var gott om blod o manade på min lille terrier o gå efter grisen. Kan ju säga att adrenalinet pumpade på rätt bra när man inte ser mer än en halvmeter framför sig i ett tätt majsfält.. :) Men efter nån minut hörde jag hunden skälla o jag smög  mig fram o hittade grisen död. Ett perfekt bogskott genom båda bogar, båda frambenen var helt av men grisen hade ändå gått ca 35m!! Helt otroligt att den kunde gå så långt med ett sånt skott! Sugga om minst 2-3kulltingar var kvar i fältet när vi var tvungna att ge upp på pga värmen. Är de 26,5grader varmt är de jobbigt för både hundar o hundförare! Får hoppas att de grisar som var kvar gick ur fältet under natten o vi nu stört grisarna så pass mycke att dom inte återkommer.

Två av grisarna.


Glada grisskyttar. Niklas o Peter.


Jag, molly o vilda.Bockjakt. 2010-08-20.

Satt morgonen på premiärdagen den 16 o såg inte ett ett liv. Märkte direkt att jag tappat sugen att bara sitta på pass o vänta. Blev rastlös efter 1tim.. Provade några dagar senare att smygjaga, såg ett rådjur som jag först trodde var ett smaldjur.. Men en liiiiten bock var de som jag sköt ståendes på ca 70m. Defentivt den minsta bock jag skjutit. Liten i kroppen var den oxå så den hade de troligen aldrig blivit något av. Nu får de vara bra med rådjursjakt för min del tills hundjakten börjar.

Monsterbocken! :P
kt.blogg.se/images/2010/20100820269_103960161.jpg" alt="" />

Filminspelning.

Vi filmade vildsvinsjakt för jakt o fiskeprogrammet Erätulilla http://yle.fi/eratulilla/ som kommer sändas på finska tv2 i höst. De var smygjakt, åteljakt o jakt med ställande hund, samt matlagning som skulle filmas under en intensiv helg. Under samtliga jakter sköts de vildsvin o båda de finska jägarna som medverkade i programmet fick skjuta vildsvin. Ett speciellt grattis till Raimo som fick skjuta sitt första vildsvin någonsin. Kul!

De kommer även bli en artikel i jakttidningen Trapper http://www.trapper.fi/ som ges ut på både svenska o finska.

Lite bilder från helgen.

john o Raimo med gris skjuten på åteljakt.

         
 


Jakt på vilddjur... 2010-08-09.

Blev uppringd av en bonde som bad mig komma o ta med studsaren. En galen tjur på rymmen sa han.. De hade tydligen försökt fånga in den men den va helt galen. Anföll folk o sprang rakt igen alla hinder. Vet i fan om han inte satt sig på en geting ala Ferdinand? :P Fanns inte mycke annat o göra än o skjuta den. Ett huvudskott gjorde susen o den slog i backen direkt.. Kanske ingen jakt direkt, snarare avlivning. Men i bris på andra jakter o skriva om så..


RSS 2.0