Bockjaktspremiär 2013.

Har varit en trevlig jakthelg med goda vänner, fint väder och har sett mycket vilt på markerna. 
 
Jag sköt två bockar under helgen, en finare sextaggare som troligen håller bronsmedalj, eventuellt silver med lite tur. Sköt även en spetsbock på en annan mark. Flera jaktkamrater har haft jaktlyckan med sig och lyckats skjuta bockar under helgen, trevligt. Skitjakt på er ni som inte lyckats fälla bocken ännu!
 
 
 
 
 
 
 
 

Grävlingjakt med ställande hund.

Tog ett släpp efter grävling med Balder i går, släppte honom invid en vildsvinsåtel och upptaget kom ca 70m i från där jag släppt inne i en tät granplantering. Var en riktigt aggressiv grävling och det tod en stund innan jag kom åt att skjuta den. en galt på 12-13kg skulle jag gissa på. När jag kom hem kollade jag av hunden och upptäckte att grävlingen hade bitit hunden rätt rejält. Ser kanske inte så farligt ut på fotot men är nog värre än det ser ut tyvärr. Så i dag får de bli ett veterinär besök..Får bli vila från jakten några dagar för honom.. :(
 
 
Balder med elakingen..
 
Skadan han fick från grävlingen.

Vildsvinsjakt och grävlingjakt med ställande hund.

Har haft en vän och hans sambo från Åland på besök ett par dagar. Lite kombinerad semester och jakttur. Vi har jagat grävling om nätterna och även vakat lite på åtlar. Blev även en lite smygjakt(skyddsjakt) efter gås. Med hundarna blev de tyvärr mest upptag på gris, men är ju synd att bli ledsen när hundarna jagar gris bara för att man tänkt att de ska jaga grävling.. Vi har sett rätt mycket vilt och hundarna har fått jaga en hel del. När de gäller själva skjutandet har de väl inte varit så många bra tillfällen men varsin grävling sköt vi en av kvällarna. Ena var en rätt rejäl klump på 15kg o Robert sköt även en kanadagås på smygjakt. Trots att de inte blev mängder med vilt skjutet har de ändå varit trevliga dagar.
 
 
 
 

 
 

Grävlingjakt med ställande hund.

Jagade grävling med Balder tillsammans med en vän. Denna natt släppte på en mark med flera spannmålsfält. Först blev det upptag på en grupp vildsvin som bar långt i väg men när han kom tillbaka hittade han en grävling som han jobbade på bra med kanske nån timme innan jag sköt den. Vi körde tillbaka och släppte en bit i från där vi först släppt och det tog inte lång tid innan han hittade grävling nr 2. Tog väl några minuter innan vi var framme vid den och lät hunden skälla 5min innan jag sköt den. Lyckad natt får man säga och riktigt nöjd med hundens arbete!
Henke med grävlingar.
 

Vakjakt på vildsvin.

Har en längre tid haft en liten galt till och från på en av åtlarna. Tog en titt tidigare under dagen och såg ut som de kunde vara besök av en ensam gris då de var en del foder kvar runt spridaren. Haft en del vänner som suttit där men de har vid de tillfällena inte haft turen med sig. Så tog ett försök själv, fick tidigt besök av en grävling som gick på åteln ett bra tag och smaskade vilket fick mig att tro att de var den som ahde ätit av fodret. Bestämde mig därför att bara sitta 30min efter de hade blivit mörkt. Ca 5-10min efter de börjat bli mörkt hörde jag gris runt åteln och en stund senare skymtade ensam gris som smög runt åteln. Den var snabbt framme för att snabbt springa in i skydd. Gjorde mig beredd och nästa gången den närmade sig åteln följde jag den i siktet och när den stannade till ett 10tal meter i från själva åtelplatsen lät jag skottet gå och den blev på plats. en liten galt på ca 70kg.
 
 

Vakjakt på vildsvin.

Tog en sitning på en åtel jag gjort i år. Spridare i träd så man slipper se fula spridarställningar mm och endast en skjutstege i stället för en vakkoja där man sitter o tittar ut ur en glugg.. Blir lite mer jakt av de hela och tycker det är trevligare att sitta i ett öppet torn än i en vakkoja. Nackdelen är ju att vildsvinen lättare kan få vind från en men lite "sport" ska de väl vara med?
 
Spridaren inkl 100l tunna är uppsatt i trädet till höger men döljs av grenverket så de smälter in i naturen.
 
Satte mig en timme innan skymning och i sista ljuset kom det fram två ensamma kultingar utan sugga. Sköt den ena, en fin liten grillgris på 17kg.
 
 

Uppdatering..

Efter viss påtryckning får jag väl börja skriva lite här på bloggen... Har jagat mycket i vår/sommar men har helt enkelt tappat lite intresse att skriva om allt jagande. Får se om intresset kommer tillbaka?
 
Vildsvinsjakten har i allafall gått riktigt bra i år och de har blivit många skjutna grisar. Jagat både i spannmålsfält och på åtel. På de flesta markerna verkar det vara gott om grisar och jag skulle tro att de nog har ökat lite sen förra våren. Nu är vi inne i augusti och hundjakten är i gång igen, vilket man sett fram emot. Värmen tar hårt på hundarna trots att de är i bra kondition redan. Ska förhoppningsvis bli lite fler nattjakter efter grävling nu i veckan, riktigt rolig jaktform att jaga grävling med ställande hund får jag säga!
 
Trött hund vilar efter att ha jagat grävling och vildsvin.
 

RSS 2.0