Grävlingjakt med ställande hund.

I natt blir de premiär släpp med unghunden Balder en korsnings hund jämthund, gråhund och wachtel. Som ska jagas in denna säsongen. Förra året gick jag ett fåtal gånger med honom, mest för att han skulle få skogvana.
När han var 5mån jagade han älg i 20min och när han var 7-8mån jagade han älg i 1,5tim sen kom snön och hundförbud. Har nu i sommar släppt han i vildsvinshägn vid ett tillfälle där han jagade på bra. Ska bli kul o se vad han går för i natt.

Någon annan som ska ut o släppa hunden på grävling?

Lite äldre bilder på hunden. De ska börjas i tid så han vet vad hans livsuppgift är! ;)

Skyddsjakt på vildsvin. 2011-07-30.

Vakade/smygjagade runt ett par större vetefält och även en jaktkamrat var ute vid ett par andra fält. Var på plats strax efter kl20 och kvällen var händelselös förutom 6st rådjur, 4st grävlingar och några harar. I skymningen förflyttade jag mig i stället till ett annat vetefält. På åkern intill där det oxå var vete, såg jag en lite större ensam gris, avstånd 50-60m och hade varit ett lätt skott..

Markägaren som bett oss skyddsjaga arrenderade jordbruket där, men hade inte jakten på denna åker och denna markägare var bortrest så de var bara till att avstå skott. Bara några minuter senare fick jag en ny chans då de nedanför veteåkern gick 3st grisar och betade på en vall. Vinden var perfekt men av någon anledning ville de inte stanna kvar o sprang in i skydd på andra sidan åkern. Fick efter detta sms från de andra som var ute att de oxå smygit på en grupp grisar men att de fått vind på o stuckit de oxå..

Känns som man har oflyt med jakten just nu, men de ska väl vända förhoppningsvis..


Skyddsjakt på vildsvin. 2011-07-01 - 2011-07-29.

Har inte hunnit jaga speciellt mycket senaste tiden pga massa jobbande inte heller skirva på bloggen.. Nästa månad trappar jag ner på jobbandet o kommer jaga mer! :) Har ju en valp som ska jagas in oxå.

Några turer för att skydda potatisåkrar, vallar och vetefält i Torsås, Bergkvara, Söderåkra och Jämjö har de dock blivit. Tyvärr har jag haft mindre bra med jaktlycka dessa få gånger jag varit ute. Har knappt sett en gris, medans andra som varit med både sett och skjutet. En större galt på 130-150kg och två gyltor, var av en hade en skottskada i ryggen som troligen var några veckor gamla.. Bra att få bort en sån så den slapp lida.
,
I morgon kväll blir de en runda för att skydda böndernas åkrar hoppas på lite större jaktlycka denna gång!Lite bilder på grisarna Morgan skjutit. (Bilden här över är på den gamla skottskadan.Älgbiff.

Älgbiff (ytterfile) stod det på meny i dag. Serverades med potatisgratäng och ädelostsås. Sköljdes ner med ett par öl. Riktigt gott!
Förövrigt har de inte blivit mycket jakt, bara massa jobbande.. Så nu längtar man verkligen till 1augusti så att man kan rasta hunden UTAN koppel!!

RSS 2.0