Vildsvin i stan.

Tysk naturfilm från 2010. I våra villaområden väcker rådjuren heta känslor när de tuktar rabatter och rosenbuskar. I Berlin är det tuffare tag. Där har man tusentals vildsvin innanför stadsgränsen.

Länk till programmet på SVTplay:

http://svtplay.se/v/2333974/naturfilm/djur_i_stan__vildsvin_i_stan

Vildsvinsjakt.

Så nu var det dax för fredning av de större grisarna.
Jakttider: Vildsvin får jagas mellan den 16 april och den 15 februari, årsunge får jagas året runt, kultingförande suggor är alltid fredade oavsett årstid.

Så visar sig storgalten nu är det bara till att lyfta på hatten o släppa förbi han.

Har fått rapport om en som sett kulltingar som uppskattningsvis vägde 3-4kg för någon veckla sedan. Så det är klokt att vara lite försiktig innan man kröker fingret nu. Vill även uppmana alla som vill få upp stammen att vara försiktig med avskjutningen av gyltor denna tiden. Dom flesta har faktiskt smått i magen nu på våren. Den minsta gylta jag själv skjutit som har haft smått i sig vägde 27-28kg levande vikt!! Den hade 3st foster stora som näbbmöss i sig, kom med sugga och ett gäng smågrisar o var dessutom den minsta grisen i flocken.. Så vill man inte skjuta någon dräktig gör man klokast i att bara inrikta jakten på unga galtar nu på våren.

Räv och harjakt. 2011-02-13.I dag var jag i Fågelmara på en räv och harjakt med hund. Var en kall dag, närmre -14grader på morgonen! Men i övrigt var det bra jaktväder. 

Totalt hade vi ett 10tal harar och två stycken rävar på benen. Båda rävarna och en hare fälldes. Blev nog sista hundjakten för denna säsongen detta. Trevlig jakt med trevligt folk! :)

Vildsvinsjakt vid åtel.Vildsvinsjakt vid åtel, är en bok skriven av Bo Kahlow.

Denna handbok bygger på samlad fakta under en fyraårsperiod. Åteljakt finns inte beskriven någon nämnvärd omfattning i de böcker om vildsvin som finns på marknaden, trots att de flesta vildsvinsjägare ägnar sig åt just denna jaktform. Därför tas det inte upp så mycket annat, som rör vildsvinens leverne, utan boken kan betraktas som en specialbok om åteljakt på vildsvin med allt vad som därtill hör - se nedanstående utdrag ur innehållsförteckningen! Vildsvinet - Val av åtelplats - Anläggning av åtel - Foder - Jakttornet - Vittringen - Beteenden - Avskjutning - Biotopen - Vapen och utrustning - Hjälpmedel - Bra skott - Trikiner.


Mycker bra bok för den som vill komma i gång med åteljakt på vildsvin. Den innerhåller i stortsett allt man behöver veta om denna jaktformen. Betyget blir 5 gristrynen av 5 möjliga av mig. :)

RSS 2.0