Rådjursjakt med hund 2012-11-29

Jagade i dag på marker där det inte finns speciellt mycket gris, så lovligt vilt för dagen var rådjur, hare och räv.

Hade med mig terrierkorsningarna Molly och Vilda, och två jaktkamrater stod på pass. Släppte först Molly och jagade i ca 2tim bytte sedan till Vilda o jagade runt 1,5tim med henne. Totalt hade vi uppe ett 10tal rå, två harar och en älg. Båda passkyttarna fick skjuta var sitt rå, ett smaldjur och en liten bock. Hornen lossnade dock efter skott. Ena framdrivet av Vilda och det andra för Molly.
 
Riktigt bra jaktdag med goda vänner, gott om vilt och bra hundarbeten! 
 
 Jörgen med det rå han sköt för Molly.

Henrik med den lille bocken han sköt för Vilda.Sjöfågeljakt och kaninjakt med hund 2012-11-23

Har blivit dåligt med grisjakt denna veckan, en jaktdag har de dock blivit. Vi gjorde ett försök på sjöfågel tidigt på morgonen, de flög tyvärr riktigt dåligt. En kråka fick vi ner och de var inte mycket fågel i luften så vi gav upp efter ett par timmar och jagade lite kanin med min jaktterrier Molly i stället. Mycket bra arbete av hunden och hon körde ut många kaniner, blev tyvärr en hel del bommar men kompisen som var med fick skjuta sig två stycken. Så de blev en trevlig jaktdag trots allt.


Vildsvinsjakt med hund 2012-11-18

Gick med Balder inbjuden som hundförare på för mig nya marker. det var ett stort område som skulle jagas av och i den delen jag gick med min hund gick det ytterligare en hundförare med en gråwachtel. Tyvärr var det ont om grisar i den delen av marken vi gick. Rätt omgående gick sugga med 3st kulltingar upp antagligen stöta av något, en av kulltingarna blev skjuten. Tyvärr utan att någon hund hade varit inblandad, i övrigt verkade de tomt på gris/älg. Balder gick in i en plantering o kom ut med två stycken rävar, fullt drevskall. Dock var det endast vildsvin som var tillåtet vilt på denna jakt, så de fick springa vidare. Han hade ett förföljande på runt 900m sen släppte han o gick tillbaka.

Från andra hållet gick det hundförare med ytterligare 5-6st hundar, de hade en grupp grisar och ett par ensamma grisar där. Så där blev  det ett par bommar och en skjuten gris. Var även någon hund som som tog en väldigt liten kullting, så i de omårdet kopplade de hundarna o avbröt senare jakten tror jag.

Rätt händelse fattig jaktdag och få grisar verkade finnas i de området denna dag tyvärr. Men så är det med jakten. I bland går de bra och i bland går det mindre bra..

En av grisarna som sköts under dagen.

Klövviltsjakt med hund 2012-11-17

Jagade med mina terrier Vilda och Molly denna dag. Vi hade säkert ett 20tal rå på benen, en grupp grisar sugga med 6kulltingar, en ensam årgsgris och en stor ensam gris och några dovhjortar. Hundarna gjorde ett bra jobb denna dag o fick ut de djur som fanns i såtarna. Bland annat drog min ena Terrier Molly ner ett ett rå  och höll fast det till det blev avfångat sen den fått en mindre bra träff. MIna andra hund Vilda fick upp en stor gris och gick i väg långväga med den tills det till slut tog stopp i en kraftledningsgata 2km bort. Lyckades efter mycket om och men få tillbaka hunden efter lite väntan..

Efter en sån här dag kan man inte vara annat än nöjd över hundarnas arbete. Totalt blev det 3st rådjur och ett mindre vildsvin skjutet denna dag. Vakjakt på vildsvin. 2012-11-15

Tog ett vakpass på en av åtlarna, samma mark/åtel där jag sköt en mindre gris förra veckan. efter en stunds vakande kom det en mindre ensam vaksam gris och även denna fick åka på heckpacken hem.. 
 
Då jag har flera åtlar med gott om besök körde jag bort till en annan o satte mig en stund och efter nån timme kom en större grävling som jag oxå sköt. Körde sedan bort till en tredje åtel men där hade grisarna redan rensat på foder så jag tyckte de fick räcka för denna kvällen. Skönt o vara hemma redan innan kl20 för en gångs skull!
 
Gris o grävling

Kaninjakt med hund 2012-11-11

Hade ingen hundjakt inplanerad så tog ett försök att försöka skjuta lite kanin för min lille jaktterrier Molly.
Området är ett stugområde med gott om kaniner men det är inte lätt att passa av fyra sidor på en stuga själv. Dessutom är det ju stugor överallt.. Hunden fick ut ett 40tal kaniner totalt under ett par timmar och jag lyckades skjuta sex stycken, hann även med nån bom eller två.. 

Ringde sedan en godvän som var sugen på lite stöthundsjakt och jag gick med Molly i en mindre såt. Ett rådjur och en fälthare fick hon upp. Jag lyckades skjuta bom på haren och rådjuret fick passkytten inget bra skottläge på.

Måste säga att kaninjakt med iller eller terrier är en av mina favorit jakter, tycker inte det är mycket som slår de. Det är jakt konstant från det att man börjar till avslutar jakten, gott om skottchanser och snabba skott! Riktigt kul!Vakjakt på vildsvin. 2012-11-08

Hade besök av jaktgäster från norrland förra helgen som som tog ett par vakpass på några av åtlarna.
En hade en grävling framme på en av åtlarna när han kom dit sa han. Så tänkte sitta nån timme för att få bort mattjuven. Kl 17.20 sprang nåt litet ut på åteln, var dock ingen grävling utan en ensam kullting! Så möjligtvis såg norrläningen fel eller så finns grävlingen kvar? Kulltingen (ca 15kg levandevikt) fick följa med hem.


RSS 2.0