Klövviltsjakt med hund 2012-12-08

Jakt på allt klövvilt med terrierna denna dag. Vi hade en hel del vilt uppe med hundarna bland annat en riktigt fin skovelhjort som flera passkyttar såg men inte fick skottläge på. 5st älgar och en hel del hjortar, grisar och rådjur.

 
Ena terriern jagade ett riktigt stort vildsvin i 1-1,5tim var inne på ståndskallet flera gånger på en 15-20m innan de gick loss. De rördde sig i samma plantering inom några hundra meter hela tiden. En passkytt såg den men kom inte till skott innan den till slut valde att gå ur planteringen. Blev även en riktigt fin bock skjuten, märkligt att den hade hornen kvar så här sent. Men de är bara till att gratulera passkytten till en fin medalj bock.

Bocken
Fällt vilt för dagen

 

Kommentarer
Postat av: Olle

DEt verkar vara köttjakt/Rådjurs slakt och inte jakt med sunt förnuft.

Svar: Vad grundar du det på "Olle"? 3st rådjur på en så pass stor mark med gott om vilt och många passkyttar är det egentligen inte så värst bra utdelning. Speciellt inte om man jänmför med vissa gods där det ligger 40-50 klövvilt på viltparaden efter en dags jakt. Men de beror väl på hur stora och vilttäta marker man jagar på kan jag tänka mig det är inte norrlandsmarker jag jagar på direkt!
Ola Melkersson

2012-12-15 @ 18:12:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0