Rådjursjakt med hund 2012-12-16

Jagade tillsammans med två vänner vi hade två hundar som vi turades om att gå med. Jag gick med Vilda och en jaktkamrat med sin drever. Vi hade flera drev med hundarna både på räv och rådjur. Var väldigt nära att skjuta för drevern, hade drevdjuret på kanske 70m, men hade tagit hagelbössan denna dag så de var bara att lyfta på hatten. Kompisen med drevern sköt ett rådjur för Vilda och de blev även en bom på en räv under dagen. 

Trevlig jaktdag! :)

Simon med Vilda.

Kommentarer
Postat av: Simon

Mycket trevligt va de , hörde ju hundarna hela dagen så de e ju alltid kul

Svar: Ja de får vi göra om Simon! :)
Ola Melkersson

2012-12-20 @ 17:33:24
Postat av: Anders

Nästan lite väl hög hund för rådjursjakt ... Grattis :-)

Svar: Varför då? Finns ju måpnga raser som är högbenta som det jagas rå med till exempel Wachtel.. Hunden är 5cm högre än en renrasig tyskterrier men betydligt mer spårnoga. Nu i vinter har drevtiderna legat på runt 20min. Både duktig och lämplig till att jaga rå med.
Ola Melkersson

2012-12-20 @ 19:47:01
Postat av: Anders

Ja absolut så funkar det säkert jätte bra . Men det beror ju helt på vad det är för sorts jakt som ska ske .. om man vill ha mycket skjutit eller höra hund :-)

Svar: Både och röstar jag för då! ;) Nä Skämt o sido. Jakt med långdrivande hundar har ju sin charm de oxå. De har ju dock blivit väldigt sällsynt med den typen av jakter här nere i söder på senare år. Vildsvinen har kanske stor del i de och kanske är det så att folk i regel inte har så mycket tid att lägga på jakten som förr? Tycker de verkar som att överallt mäts hur bra jakten var, i mängden fällt vilt. Det finns väl inget rätt eller fel när det gäller det anser jag, alla är olika.
Ola Melkersson

2012-12-23 @ 19:14:11
Postat av: Per

Det är fel att jaga klövvilt med stövare.
En snabbsprungen tysk är oxå fel.

FEL FEL FEL

Svar: Hunden på fotot är en korsning mellan tjt/stövare. Den har långsammmare drevhastighet än en tjt, den är mer spårnoga. Det ä'r skjutet över 300st vilt för den så det går mer än utmärkt att jaga klövvilt med den! ;)
Ola Melkersson

2013-07-20 @ 13:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0