Skyddsjakt på vildsvin. 2013-10-30

Mycket skador på åkrar och i trädgårdar nu så gjorde ett försök att skjuta en gris vid en åker som har gått hårt åt av svinen. Kom ut en grupp på 9-10st årsgrisar ca 100m bort och jag sköt en liten galt ur gruppen, var väldigt nära att skjuta ytterligare en då de stannade till invid skogskanten men fick nöja mig med en denna gång.
 
Många fler trädgårdar och åkrar att skydda finnes.. Just nu finns de grisar överallt på markerna. Åkrar o trädgårdar uppbökade, ek/bokbackarna välbesökta, verkar vara väldigt gott om olllon i år men konstigt nog är åtlarna välbesökta dom oxå.. Så trots att man har skjutit mycket vildsvin i år, är faktiskt ett "rekordår" sen ja började jaga, så verkar de finns väldigt många kvar. Kanske många som som tröttnat på att jaga vildsvin i områdena? En mild vinter i år så lär nog stammen öka ytterligare till nästa år.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Martin

Snyggt skott. Här uppe i Trollhättan är det lite mer moderat bestånd av gris. Nu har de lyst med sin frånvaro sen fälten mognade. Nu dock hade jag åtelbesök i Fredags så nu hoppas vi på fler :)

Svar: Tack, den gick inte vidare! ;) Ja de finns mycket naturlig föda i markerna nu så åtlarna verkar inte dra så värst mycket. Men lite minusgrader o snö så lär de bli bra drag!
Ola Melkersson

2013-11-06 @ 15:47:38
URL: http://skyltskap.se
Postat av: Anonym

Tycker det är konstigt att alla värkar tycka att svina bara är till problem å att stammen börjar bli för hög men endå så ska det ju kostar hur mycket som helst å få fara och jaga vildsvin någon stans. Finns det någon bra förklaring på de ?? :-p

Svar: Ren "nöjesjakt" de som skjuter ett par matgrisar på åtel per år tycker jag gott kan betala för sig faktiskt. Däremot de som är ute året runt och dygnet runt och skyddsjagar känner jag ingen som betalar för den jakten.
Ola Melkersson

2013-11-11 @ 21:02:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0