Åteljakt på vildsvin. 2011-01-24.



Nytt försök på samma åtel jag satt på sist. Nu hade de varit lite mer besök än senast. Satt mellan 17.00-21.00 men inga grisar behagade komma även denna kväll. Dock hade jag besök av en älgkviga som inte verkar vilja lämna sockerbetshögen. Får se om det blir ett nytt försök i veckan..

Kommentarer
Postat av: Anders

Ja dom kommer nog snart fram till dig, du ska va glad som har gris nu, här är det dåligt med det nu.

2011-01-26 @ 12:32:03
URL: http://www.andersjakt.se
Postat av: Ola

De har varit hyfsade besök hela vintern, men jag har inte suttit något. Andra i jaktlaget har skjutit 6-7st de senaste månaderna. Kommer nog bli riktigt bra drag på åtlarna så fort snön försvinner.

Så det blir nog att jag vakar lite mer då ist.

2011-01-26 @ 22:06:10
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Anonym

ser man något så sent`?

Svar: Hej "anonym". Ja man får utnyttja de som kan hjälpa en. Månljus, snö alternativt ljusa upp åtelplatsen med halm osv, sen är det helt klart fördel att använda sig att ett sikte med bra ljusinsläpp. Nu är detta dock inget problem sen det är tillåtet med belysning på åtlarna. I kalamrlän där jag oftast jagar är det även tillåtet med användning av bildförstärkare (mörkersikte) och rörlig belsysning (lampa monterat på vapnet) vid jakt/skyddsjakt på vildsvin. Så det finns gott om hjälp medel för att se så pass bra att man kan avlossa ett säkert skott. / Ola
Ola Melkersson

2013-03-16 @ 10:34:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0