Kaningryta 2010-11-08.

Sköt ju några kaniner härom dagen. Enligt mig ett av de godaste viltet som finns. Påminner mycket om kyckling, ljust kött fast något sötare, inte mycket till viltsmak. Gjorde en gryta på baklåren i dag som blev väldigt god "receptet" kom jag på själv med de som fanns hemma o som jag trodde passade bra ihop.






4baklår från kanin.
rödvin.
lök.
vitlök.
salt/peppar.
bacon.
paprika grillad/inlagd.

Bryn låren i stekpanna, salta o peppra.
Lägg över de brynta låren i lergrytan. 
Skölj ur stekpannan med rött vin och häll det över köttet.
Stek bacon, lök och vitlök grovhackat o lägg över i grytan.
Dela tomaterna och den grillade paprikan grovt och lägg över i grytan.
Slå på ett par dl vatten och ställ in i ugn på 225grader i ca 1,5-2tim tills köttet är färdigt.

 
Ett gott bröd eller kokt potatis passar bra till.


Kommentarer
Postat av: kent andersson

Det va som fan...E du kock med ? :-))

2010-11-08 @ 20:43:34
URL: http://kent-teamreleaser.blogspot.com
Postat av: Ola

ja nu ska herr Morberg få konkurrens! hehe.

2010-11-09 @ 09:52:07
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0