Rådjursjakt med hund 2014-01-18

Jagade rådjur med Molly tillsammans med ett trevligt gäng på en 7-8st passskyttar. Var sista jakten på denna marken för denna säsongen men fortfarande gott om djur i såtarna.
 
I första såten blev det upptag omgående och hunden drev ut flera rådjur och det sköts rätt omgående efter ett av dem av en av passkyttarna. Vi beslutade att blåsa av jakten och se om vi kunde finna djuret. De visade sig senare vara en bom.
 
Vi valde då att jaga i en annan såt som visade sig krylla av rådjur. En av passkyttarna fick sin livs bästa rådjursjakt sa han och han fick djur på djur levererat i pass av lille Molly! Totalt fick han 15st olika rådjur i pass var av han sköt 2st. Han sa att han hade kunnat skjuta några till men att han avstod, han var mer än nöjd med att ha skjutit två. Sköts ytterligare ett rådjur av en annan passkytt även de framdrivet av Molly.
 

I såt nr 3 var de som i de andra gott om rådjur, minns inte hur många hunden fick upp men många var det. det sköts två stycken av två olika passkyttar.
 
Så totalt fick hunden minst ett 30tal rådjur på benen, varav 5st blev skjutna. Bra resultat på kanske 3timmars effektiv jakttid, dessutom var alla skjutna för samma hund, de tycker jag är riktigt bra resultat.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0