Skyddsjakt på vildsvin 2012-07-11

Första fältet vi smög runt vid.


Tillbaka för att kolla av samma vetefält som i går kväll. Smög ut i ett fält tillsammans med en kompis men de dröjde lite senare än dagen innan innan de första grisarna gick ut i fältet. De kom ut 2st större grisar troligen var båda suggor och vi hörde även att minst  ytterligare en större gris stod innanför skogskanten. Vi stod o tittade på dem på ca 60-70meters håll och hörde kulltingarna tjivas med varandra, de skrek till i mellan åt och de har som ett knorrande ljud för sig, tror det är ett kontakt läte.

Efter ett tag såg vi att det även gick en lite mindre gris med suggorna ca 15-20cm lägre än de större, troligen en gylta. Vi försökte smyga lite närmre för att få bättre skottläge, men vinden snurrade och de fick tyvärr vind av oss. De försvann ur fältet så vi beslutade att bege oss till det fält där jag sköt kulltingarna i stället.

I detta fält var det helt tomt på grisar och här stannade vi kvar tills de inte var skjutljus längre. Under tiden fick vi sms om det skjutits en större galt vid ett av de andra fälten och skytten behövde hjälp med att få in den i bilen. Så vi körde dit och hjälpte honom med detta, galt ca 90kg uppskattad levnade vikt. Vi lät kompisens Plotthund inspektera grisen, det är en unghund som ska jagas in nu i höst. Den verkade inte tveka utan luggade grisen ordentligt! Hunden har testats på hägnade vildsvin och gjort bra i från sig där så det ska bli kul o följa denna hunden denna säsongen!

Ursus Stella inspekterar den nyskjutna galten.

Kommentarer
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Bättre lycka ikväll kanske.......intressant hund. Du får skriva mer om den när den kommer igång.

2012-07-12 @ 20:53:42
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Ola

Ja man kan inte lyckas varje gång men det är väl tur de för då hade ju all spänningen med jakten försvunnit. Ja de kan jag göra. Tanken är väl främst att denna hunden ska jaga gris men även rovvilt, föräldrarna jagar björn och lodjur men här nere i söder finns det få av dessa men lite räv och grävling blir det troligen.

2012-07-13 @ 10:51:09
URL: http://Vildsvinsjakt.org
Postat av: Tiffany Outlet

fdsafdasfdasf

2012-07-25 @ 11:14:12
URL: http://www.tiffanycooutlets-online.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0