Vildsvinsjakt med hund. 2010-09-12.

Var uppe i Bergkvara o jagade av några större majsfält tillsammans med ytterligare en hundförare och ett gäng markägare och jägare från trakten som samlats för dagens jakt.

Majsfälten var på 3-12Ha stycket o de är inte de lättaste att få ur grisarna ur de större fälten då dom känner sig så trygga så dom vill ogärna gå ur. Ett flertal hundar som ger bra tryck på grisarna är rätt melodi! :)

Ställde mig mitt inne i smeten hade "fri sikt" i 0,5m till max 6-7m där inne.. Hade grisar inom 10m i från mig vid minst ett 10tal tillfällen men de är inte de lättaste att avlossa skott med tanke på hundarna.. Sköt iaf en mindre gris på bara 5m, de går fort!! :)

Efter 3tim i detta fältet o efter vi provat med lite olika hundar beslutade vi för att testa ett annat fält då grisarna inte verkade vilja gå ur utan bara snurrade runt i fältet. Hundarna hade stora problem efter ett tag att få upp någon vittring för de luktade ju gris precis överallt..

Fält nr2 verkade helt tomt på djur tyvär. GPSen är ju kanon då man ser precis vart hundarna varit.

I fält nr3 som var de största på runt 12Ha fick de relativt fort upp vad jag bedömde som en ensam större gris. De låg på bra på den grisen men nånstanns i  mitten av de stora fältet lyckade den villa bort hundarna.
Klockan var nu strax innan kl15 och vi hade jagat i runt 5timmar o hundarna var sålledes trötta, beslutade att de fick räcka för denna dag. Har nog aldrig sett så mycke skador i just majsfält som i de sista fältet något område på 200-300kvm var de inte en planta som stod upp!! :( I de andra fälten var de väl inte lika farligt men uppskattningsvis skador på ca 5% av fälten på de andra. Man kan ju förstå att bonden inte var speciellt glad..

Mycket trevlig jakt med trevligt folk, samt bra jobb från samtliga hundar. Kan inte bli mycke bättre, skulle varit några fler fällda grisar isf.. Men o andra sidan har ju jaktsäsongen knappt börjat än! ;)




Kommentarer
Postat av: Anders

Låter roligt :) Grattis till grisen!!

2010-09-13 @ 13:21:59
URL: http://www.andersjakt.se
Postat av: Ola Melkersson

Tack. Ja hundjakt på gris är de jag sätter som nr1! Förbannat kul!

2010-09-13 @ 14:09:06
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Daniel

Grattis!!

2010-09-13 @ 21:52:53
URL: http://danielsjakt.blogg.se/
Postat av: Ola Melkersson

Tack.

2010-09-14 @ 12:35:11
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Demii

Låter som en trevlig jakt.



Grattis till grisen!

2010-09-16 @ 13:34:31
URL: http://www.vildsvinsjakt.nu
Postat av: Ola Melkersson

Tack. Ja när de är jakt i majsfälten är de oftast fullt ös! :) Hade jag haft några fler hundar hade jag kunnat släppa både fredag, lördag o söndag denna veckan på olika platser. De har ringt hur mycke folk som helst denna veckan vilket är kul. Men så här tidigt på säsonongen orkar inte hundarna jaga så mycke i denna värmen. Sen e väl deras kondition inte på top heller. Så just nu letar jag efter 1-2 hundar till..

2010-09-17 @ 12:10:49
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0