Jakt i hägn. 2010-12-06.

Gjorde ett nytt försök i julgranshägnet i Appleryd och i dag gick det lite bättre. Tog både Vilda o Molly med mig och de plumsade runt i den djupa snön ett bra tag innan de fick upp. Hundarna drev runt djuret runt hela hägnet och båda passkyttarna som var med såg kidet innan det hade oturen att springa förbi mig där det blev kvar.

Hägnet ansluter till ytterligare ett hägn, dessutom är det upp delat med fårstängsel inne i hägnen. Så är geten eller andra rådjur kvar i något av hägnen får det bli ytterligare ett besök där framöver. Julgranar med 2-3 toppar är svårs ålda! :P




Kommentarer
Postat av: Anton

Hitta din blogg precis men kommer kolla den dagligen framöver! Väldigt intressant! Keep it up.

2010-12-08 @ 14:00:50
Postat av: Nisse

Hägn som är avsedda att hålla viltet utanför skall hållas i sådant skick så att det inte kan förekomma inhopp, det lär förekomma flitigt att sådana hägn används mer som fångstanordning än att hålla viltet utanför.

Det är ju så lätt skjuta dessa stackars djur i hägn, borde förbjudas, lika lätt att öppna grindarna och släppa ut dem.

2010-12-08 @ 16:13:19
Postat av: Ola

Bäste Herr "Nisse". Hägnen är i mycket bra skick! Det var troligen en grind som lämnats öppen då en uppköpare hämtade granar där inne o djuren lyckades smita in. Med andra ord att öppna grindarna så djuren kan gå ut är väldigt korkat då troligen fler djur bara går in då! Förövrigt är jakten inte alls lätt i dessa hägn då det består av 50000 julgranar!! Att folk skulle använda hägn som "fångredskap" har jag aldrig hört talas om.

2010-12-09 @ 13:05:30
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Ola

Tack Anton.

2010-12-09 @ 13:06:46
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0