En liten tillbaka blick

Rensade bort massa mail härom dagen o hittade lite gamla roliga foton. Bland annat på den första gris jag sköt och några grisar som jaktkamrater sköt för ett antal år sedan. Fastnade främst vid hur mycket man förändrats.. Man ser ju riktigt ung o fjantig ut på dessa gamla korten.. Men några av dom får man väl bjuda på..
.

Min första gris.


En gris som Niklas sköt för ett antal år sedan. Fin jacka man hade på den tiden.. Har blivit ett "gäng" skjutna för hans del sedan detta kortet togs. Jag förmodar att de blev ett "dösök" med Vilda i och med att jag oxå är med på bilden?


En annan gris som var bland de första jag sköt. Vi hade på den tiden en och annan camouflagegris på denna marken och jag sköt alltid dessa först då jag tycker de är så fula.. När jag tänker efter har jag inte sett en enda vit/svart gris i detta området på många år, så kanske har den avskjutningen hjälpt till att få bort lite av dessa anlag?


Lite sorglig bild detta då Erik tyvärr inte finns med oss längre. Man får hoppas han jagar vidare där han nu befinner sig. Vad jag minns var detta hans andra gris han sköt och den gick i väg efter skott och han ringde mig för att försöka leta upp grisen. Vad jag kommer i håg låg grisen död inte långt från skottplatsen skjuten med ett lungskott. Notera den fina sluggbössan..

Länkutbyte

Har du en skytte, jakt, djur eller natur relaterade blogg och vill att jag ska länka till den så skicka mig ett mail till: omelkersson@msn.com

/Ola.

Skyddsjakt på gås. 2012-03-18

Jagade lite gäss uppe i Vassmolösa med en god vän. De flög en hel del gäss, men inte alla som ville komma inom håll. Såg även en havsörn som tog en grågås på en åker brevid den vi satt vid och en mink lyckades jag oxå skjuta som kom springandes uppe på en stenmur. Skotthåll runt 2m så de blev inte mycket kvar o ta nåt foto på.. Gäss sköt vi 6st, 5grågäss och en kanadagås. Vi satt inte så värst länge så jag tycker de var ett hyfsat resultat. Hur som helst var det trevligt att vara ute i de fina vårvädret o lufta bössan!
.

Viltfärs.

Fortfarande sjukskriven med bruten fot, men hungrig är man ju för det mesta.. Såg till att fylla frysen med viltfärs. 4kg gåsbröst, 2kg rådjur och resten vildsvinskött blev runt 25kg prima blandad viltfärs.
.
Massa "skonkar", "puts" o gåsbröst.
.
Färdig malt
.
Färdig packat o klart för frysen.

Kaninjakt med hund 2012-02-29

Bröt foten på jobbet för en vecka sedan. Inget kul att hoppa runt på kryckor och att bara sitta hemma. Inte mycket jakt man klarar av på egen hand heller..
.
Men jaktsuget blev för stort och jag tog min lille jaktterrier Molly och gjorde ytterligare ett försök på kaninerna i Bergkvara då det gick så bra sist då jag släppte henne där själv. Nu hade jag med mig två jaktkamrater som stod på pass. Själv lämnade jag bössan hemma då det är svårt nog att hinna med att skjuta om man har två ben att stödja på.. Det fick räcka med att styra hunden för min del och vilket jobb hunden gjorde denna dag! Riktigt nöjd med hundens arbete hon fick ut kanin efter kanin på löpande band! :)
.
Skulle tippa på att hunden fick ut runt ett 20tal kaniner. 6st blev skjuta, 4-5st bom, resten släpptes då de inte gick att skjuta på pga stugor eller annat olämpligt i bakgrunden. Det sköts även 2st kajor. Riktigt rolig jaktdag måste jag säga trots att jag inte sköt något själv men man fick i alla fall komma ut och hunden fick ju jaga av sig.
.
Henke, Oscar och invalidot själv till höger.

RSS 2.0