Vakjakt på vildsvin 2013-05-12

Har vakat en del på en av mina åtlar där det går en stor galt. Har vakat vid 6-7tillfällen men samma visa varje gång. Den går i cirklar runt åteln/kojan, får upp vittringen, grymtar och försvinner. Har tidigare haft två grupper med årsgrisar och en o annan ensam mindre galt på denna åtel. Men dessa har försvunnit sedan den store kom dit, ett inte helt ovanligt fenomen. Så gav det ett ytterligare försök på samma åtel i hop om att den store skulle göra något misstag och visa sig. Tyvärr kom inte den grisen men en av de grupperna med årsgrisar som tidigare besökt åteln kom i stället. En av grisarna, en liten galt ställde upp sig fint vid tjärträdet och jag lät skottet gå. Bogträff och den blev på plats. Den blir bra till grillen nu i sommar!

Årsgris 44kg levande vikt

Vakjakt på vildsvin 2013-04-29

Har blivit lite sämre med vaktillfällena nu i år, har fått massa problem med rygg och nacke. Men bestämde mig för att ge de ett försök vid en av åtlarna. Har ju lovat markägarna att de ska få lite kött till grillen nu i sommar.

I sista ljuset kom en ensam "halvstor" gris, observerde den en i runt en kvart innan jag lät skottet gå. Bogskott och den blev på platsen. 

Gylta på ca 70kg uppskattad levande vikt.

RSS 2.0