Pulled Pork på vildsvinskarre.

 
 
Provade att göra pulled pork på vildsvinskarre, blev inte alls dumt.
 
Gned in karrebiten med kryddor o lät den stå över natten i kyl, gjorde även en egen barbecuesås med bla äppelcidervinäger, tabasco, wocestersås, ketchup och farinsocker. Som jag sen penslade på köttet ett par gånger under sista timmen. Resten av barbecuesåsen blandade jag sen i köttet efter man delat på det. I efterhand hade jag velat ha smak av hickory då jag personligen tycker om det, så de får de bli nästa gång. Enkel maträtt att göra men de krävs lite planering, köttet skall kryddas helst minst 12tim innan man ställer in det i ugnen, 125grader i 8-9timmar.
   
   
   
   
   
 
 
 
 

Ny hund.

Till hösten blir de injagning av ny jakthund, rasen är Alpenländische dachsbracke. Tillhör Svenska Schweisshundsklubben men till skillnad från Bayersk & Hannoveransk viltspårhund är denna ras även avlad för löshundsjakt.
 
Relativt ovanlig ras i Sverige men det är en gammal ras som används flitigt till vildsvinsjakt i flera europeiska länder. Rasen är en mellandrivande ras som i regel har kortare drevtider på rå än vildsvin om man inte väljer att göra dem rådjursrena och endast jaga vildsvin med dem. Uppfödarens kennel till min valp,  Armans Dachsbracke kennel. Dessa hundar jagar i regel rå 20-30min medan de jagar vildsvin i upp mot nån timmen. Föräldrarna till valpen jag har jagar dock endast vildsvin.
 
Kommer satsa främst på prägling på vildsvin med denna hund. Men tanken är att den skall användas till jakt samt eftersök på allt klövvilt. Kommer försöka skriva om hur de går med denna hund under säsongen.
 
Om rasen:
http://www.skk.se/hundraser/alpenlandische-dachsbracke/
http://svshk.org/
 
 
SE30004/2014   Armans Dachsbracke Ronja
 
 
 
 
 

Vildsvinsbetar.

Ovanligt stora betar på en galt som bara vägde 70-75kg levandevikt, 21cm!
 
Trofesköld från Asbjörns bildhuggeri, bra priser på väldigt vackra trofesköldar.
 
http://www.asbjornsbildhuggeri.se/
 
 
 
 http://www.asbjornsbildhuggeri.se/

Jakt april-maj 2014

Har varit utan dator och inte kunnat uppdatera bloggen, men lite bättre kommer de bli framöver.
 
Har jagat en del, främst skyddsjakt på vildsvin. Varit ute både själv och med goda vänner. De har blivit 8st skjutna om jag minns rätt. Blandannat en galt på ca 70-75kg levande vikt, med för sin storlek väldigt stora betar 21cm! Haft jaktgäster som vakat på åtel på marker där det inte finns åkermarker i närheten och även de har haft jaktlyckan med sig. Även ett par smårävar har fått lämna jordelivet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0