Utrustning inför hundjakterna.

Nu har man börjat att förbereda sig inför hundjaktssäsongen. Rensat ut de som inte funkar eller passar in med det övriga längre, plocka i ordning det som ska vara kvar. Införskaffat en hel del nytt inför denna säsongen. Både smått o stort. 
 
På mina DC40 sändare till Garmin Astro har jag bytt till Tuff skin antenner. På DC30 sändarna har jag bytt
Halsband (de blir inte mycket kvar efter ett par säsonger) Dessa ligger normalt sett på 250-350kr styck, men Biltema säljer dessa för 1/10 av de priset!! De verkar vara minst lika bra som orginal bandet på dc40.
 
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Husdjur-tillbehor/Hund/Hundhalsband-TPU-50501/
 
Ytterligare ett tips för sändaren/halsband är dessa flärpar som man sätter på halsbandet från Jaktbandet.se. Dels syns hundarna bättre och telnr på är ju väldigt bra om hunden av någon anledning skulle komma bort.
 
 http://www.jaktbandet.se/
 
 Hundutrustning.
 
Har genom åren använt flera olika signal/gps västar på hundarna i stort sett alla jag provat har varit sönder efter max någon månad. Har nu använt denna väst mitt i bild från Jaktvision.se, under två hela säsonger och västen är som ny fortfarande. Väldigt bra kvalite måste jag säga!
 
 http://www.jaktvision.se/
 
Trijicon 1-4x24.
 
Nytt sikte till hundförarbössan har de blivit med. Trijicon 1-4x24, kan vara bra att ha lite förstoring speciellt på älgjakt. Hade flera skotttillfällen i höstas och vintras då Balder ställt älg då det helt klart hade varit fördel med att ha ett sikte med förstoring. Så de fick de bli.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra att vara ute i god tid. Hedebonn

2014-06-06 @ 08:58:53
Postat av: Ola

Ja man går mest och väntar på att säsongen ska dra i gång nu tycker jag! Man får hoppas sommaren går fort! ;)

2014-06-07 @ 05:59:48
URL: http://vildsvinsjakt.org
Postat av: Majsan

Ja det är likadant här, längtar direkt till 1 okt som är vårt startskott för jakten med taxarna. Leffe på Jaktvision sydde en väst till Tyra då hon var så liten. Det var när han precis hade börjat med västarna. Tyra fick vara provhund då han gjorde sedan extra extra small :-)
Majsan//

2014-06-11 @ 19:29:44
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0