Älgjakt med hund 2013-12-26

Blev inbjuden att gå som hundförare med Balder till en mark uppe i Kosta trakten, de hade hondjur och kalv att skjuta tilldelningen. De hade även fått in en o annan gris på marken så även vildsvin var lovligt vilt.
 
I såt nr1  fick han upp ensamt vuxet djur som han jobbade på bra med. Skymtade den inne i en plantering och kunde inte se några horn vilket jag meddelade över jaktradion. Efter en stund gick det loss och i väg knappt en kilometer där de blev stopp i en plantering. Älgen gick långsamt runt i planteringen ett tag och gick sedan ut o ställde sig 10m från en passkytt som tyvärr såg att det var en tjur som tappat hornen och där med ej lovlig att skjuta.. :( Han jobbade vidare med tjuren ett tag och jag lyckades efter en stund att kalla in hunden.
 
Såt nr 2 Var tom på lovligt vilt men i såt nr 3 fick han upp en ensam större gris. Var inne på kanske 5m och hörde en ilsk gris muttra och göra utfall mot hunden. Tätt så in i helvete men troligen låg Baldertätt in på grisen som efter ett tag valde att lämna planteringen och en passkytt sköt den.
 
Ingen skjuten älg som var tanken med jakten. Men riktigt roligt då de var första vildsvinet som den jägaren skjutit och det var även första vildsvinet som skjutits på denna marken. Så de jaktlaget verkade nöjda med dagen i alla fall.
 
Jim med sitt första fällda vildsvin som han fick skjuta efter bra arbete av Balder.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grattis till grisen från hedebonn

Svar: Tack.
Ola Melkersson

2013-12-31 @ 16:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0