Älg/vildsvinsjakt med hund. 2011-11-19

Var uppe i Mönsterås och jagade med Balder. Vildsvin och älgkalvar var lovligt vilt. Vi gick i två större såtar under dagen tillsammans med ytterligare en hundförare med en korsningshund med bla Coonhound, Jämthund och några andra raser i.
 
Första såten var tom på gris o älg men i den andra fick Balder upp gris så fort jag släppte honom. Smög på ståndet efter bara 10-15 minuter, kom in på bara 10 meter men såg varken hund eller gris i det täta slyet. Efter en stund gick de loss och gick i väg in i den såten vi tidigare jagat av, efter runt 4km vände det tillbaka in i den såten vi jagade och grisen gick rakt ut i en sjö, där släppte hunden och kom tillbaka.

I slutet av samma såt fick vi upp ko, kalv och en kviga som sedan särade på sig och Balder gick efter kvigan som gick förbi en passkytt med hunden bara 10-15meter bakom sig. Hade varit ett enkelt skott enligt passkytten, så de var ju synd att de hade skjutit fullt på vuxna djur.. Han släppte sedan nån kilometer utanför marken vid en å.
Kon och kalven hade gått förbi en annan passkytt utan hund efter sig men de hade gått för fort så han hade avstått att skjuta.

Mycket trevlig jaktdag trots att de inte blev något skjutet.

Kommentarer
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Ja det är trevliga jaktdagar även om man inte skjuter något. Hundarna jobbar och det händer lite i a f. Vi hade likadant igår även om det inte var så mycket action.

2011-11-21 @ 07:29:36
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Christian

låter skoj! låter som balder kommit igång redigt? mycket roligt... =) han e väl inte så gammal?

2011-11-21 @ 16:02:45
URL: http://Chriistian1.blogspot.com
Postat av: Ola

Ja jag tycker han kommit i gång riktigt bra nu. Fullt duglig som jakthund redan nu, men med lite mer erfarenhet ska han förhoppningsvis bli bättre. Han är runt 18månader så man fÅr försöka att inte ställa allt för höga krav på hunden men änså länge är jag rätt nöjd f

2011-11-22 @ 14:32:39
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Ola

Ja jag tycker han kommit i gång riktigt bra nu. Fullt duglig som jakthund redan nu, men med lite mer erfarenhet ska han förhoppningsvis bli bättre. Han är runt 18månader så man fÅr försöka att inte ställa allt för höga krav på hunden men änså länge är jag rätt nöjd får jag väl säga.

2011-11-22 @ 14:33:43
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Vildsvinsjakt.net

Trevligt, ibland när man kommer hem efter en jakt så är man glad att man inte skjutit något så man bara kan ta det lungt =)



1 fråga bara, varför har du punkter som delar av styckena ?

2011-11-22 @ 21:48:05
URL: http://vildsvinsjakt.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0