Skyddsjakt på vildsvin 2014-10-23

Mycket skador på betesmark o vallar just nu, vildsvinen passar på nu när man vill jaga med hundarna verkar de som.. :( Inspekterade nya skador hos en markägare, stora skador på flera stora åkrar som såg ut att vara gjorda natten innan. Gjorde ett försök på dessa åkrar senare samma kväll.
 
Såg två olika flockar med vildsvin fick ingen bra skottchans på någon i första flocken innan de fick vind av mig o drog i väg. Kort där efter kom det ut en annan flock på en åker brevid. Smög närme men de fick vind av mig de med och började trava upp mot skogen igen. Följde en av dem i siktet och sköt, kändes bra men såg varken gris eller blod vid skottplatsen ca 15m ut på åkern från skogen sett. Satte Vilda på spåret och hon tog grisen direkt i vind och visade att den hade lagt sig i ett vattenfyllt dike vid åkerkanten. Samma som vanligt vid de korta dödsöken, hunden ser riktigt besviken ut. "har du tagit hit mig bara för detta husse?"
 
Får hoppas denna flocken låter bli åkrarna framöver, har även matat på lite extra i skogen så de kan vara där i stället. Får försöka skjuta någon i den andra gruppen med, åkrarna var inte vackra direkt..
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0