Vildsvinsjakt 2013-05-24 - 2013-06-04

Mycket jakt men lite tid för bloggandet!
 
Har blivit en hel del jakt och de har blivit skjutit ett 10-tal grisar de senaste två veckorna på skyddsjakt och smygjakt ute på vallarna, samt även några på vakjakt. Även haft ett par jaktgäster på besök som vakat på åtlarna som oxå fått skjuta vilket var väldigt trevligt.
 
Lite reflektioner om jakten nu i vår.
De flesta suggor här verkar vara senare med att få sina kulltingar i år, men kullarna är större i år än normalt i de områden jag jagar på. Såg en sugga på runt 70kg i går som hade 11st kulltingar och även sett mindre suggor på 50-60kg som har 7-8st. Mot normalt 7-8st för de lite större suggorna och 4-6st för de som får sin första kull. Även sett mer rådjur nu i år än de senaste åren, kanske inte så konstigt då man mest jagar vildsvin nu för tiden. Men de får nog bli att öka upp avskjutningen på rådjuren i år. Ser helt klart ut att kunna bli en riktigt trevligt höst/vinter och nu längtar man till hundsäsongen drar i gång!
 
Har även köpt ett större kylrum med gott om plats för att hänga in vilt i. Detta kommer snart stå till förfogande för ALLA de som saknar möjlighet att hänga sitt vilt svalt. För er som inte vet så har jag en mindre gård i FÅGELMARA vilket ligger mellan Kalmar och Karlskrona. Bara hör av er via telefon 0709542909.
 

/Ola Melkersson
 

 
 

Kommentarer
Postat av: Majsan, LIndsjö taxar

ja så blir det ibland. Lika här men vi har valpar nu och det tar upp tiden att vara med dem. De är nu 6 veckor o aktiva som 17.
Hörde av bloggkompisen fr Norge som varit hos dig att de hade jättetrevligt

2013-06-05 @ 21:55:23
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Ola

Ja de var trevligt att ha så ansvarsfulla jägare på besök, de hade ju jaktlyckan med sig och är mer än välkommna tillbaka! :)

2013-06-06 @ 12:08:48
URL: http://vildsvinsjakt.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0