Vildsvinsjakt och grävlingjakt med ställande hund.

Har haft en vän och hans sambo från Åland på besök ett par dagar. Lite kombinerad semester och jakttur. Vi har jagat grävling om nätterna och även vakat lite på åtlar. Blev även en lite smygjakt(skyddsjakt) efter gås. Med hundarna blev de tyvärr mest upptag på gris, men är ju synd att bli ledsen när hundarna jagar gris bara för att man tänkt att de ska jaga grävling.. Vi har sett rätt mycket vilt och hundarna har fått jaga en hel del. När de gäller själva skjutandet har de väl inte varit så många bra tillfällen men varsin grävling sköt vi en av kvällarna. Ena var en rätt rejäl klump på 15kg o Robert sköt även en kanadagås på smygjakt. Trots att de inte blev mängder med vilt skjutet har de ändå varit trevliga dagar.
 
 
 
 

 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Foppatofflor är perfekt till smygjakt. Grattis från hedebonn

Svar: Haha. Ja de är ju ganska tysta att gå i. Såg förresten foppatofflor med camomönster. Kan kanske vara nåt inför smygjakten på bockarna snart! :)
Ola Melkersson

2013-08-06 @ 09:38:54
Postat av: Nils

grattis! de där rensar ju markerna på småvilt. ägg, fågelungar, harungar och även ett o annat rådjurskid. bra jobbat av er!

Svar: Tack. Ja de tar nog en del, jagas alldeles för dåligt med de mindre rovvilten räv, grävling, mård, mink och iller. Tillsammans minskar de säkert rejält på småviltsstammarna.
Ola Melkersson

2013-08-06 @ 11:18:32
Postat av: Majsan

Grattis till utdelning när vänner kommer på besök.

Svar: Tack. Ja de var trevligt dagar! :) Alltid roligt med lite jaktutbyte med jägare från andra länder o delar av landet!
Ola Melkersson

2013-08-11 @ 12:07:57
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0