Vildsvinsjakt med hund. 2011-10-30

Vildsvinsjakt i Slätafly. Vi var 4st som gick med hund och bara 5st som stod på pass.
I första såten fick Balder upp gris så fort jag släppte honom, men de blev ingen reda med det och han tappade kontakt med grisen en efter en stund.
Efter ett tag small det i en annan del av såten och en av hundförarna hade skjutit en stänkgris och hans hund en gråhund/wachtel korsning gick i väg med ytterligare en gris. Efter en stund gick den förbi mig på 50-60meter men de var allt för mycket sly i vägen så det var bara att avstå skott på den.

Balder stack efter grisen och efter en kort stund kom den andra hunden i löpan och bröt strax efter. Balder drev den en stund innan de small hos en passkytt. Jag vet inte om det var samma gris eller om de var en stänkgris i samma storlek? Balder kom i allafall till passkytten o gick efter grisen och efter ett 40tal meter blev det ståndskall. Smög in på ståndet o sköt grisen. Kul att få skjuta första grisen för hunden! :) Under tiden hade två andra hundar dragit i väg en bra bit med en sugga. Vi bröt såten, fikade och hämtade hundar.
I såt två fick polarens laika upp en flock med 10-11 stycken grisar, de blev drev direkt och en av passkyttarna lyckades skjuta två av dom. Förövrigt den som sköt på den grisen som jagb senare sköt för Balder i första såten så på hans pass hände de grejer i dag!
.
Väldigt trevlig jaktdag med ett trevligt jaktlag där uppe!
Resultatet från första såten


resultatet från andra såten

Kommentarer
Postat av: kp

Grattis till er ! :)

Kul när det trillar lite :)

2011-10-31 @ 17:41:34
URL: http://kpla.se
Postat av: Kent

Grattis. Låter som en härligt spännande jakt .

2011-11-01 @ 09:39:10
URL: http://kent-teamreleaser.blogspot.com
Postat av: Majsan, Lindsjö taxar

Vad duktiga hundarna är. Skall försöka få till grisjakt med hund här hemma. VI har mycket gris och grannarna åtlar väl lite men det borde jagas mer.

2011-11-04 @ 17:13:41
URL: http://lindsjotaxar.blogspot.com
Postat av: Ola

Tack. Ja de hundarna sköter sig! :)



Vi är några hundförare som kör runt till massa olika jaklag o jagar gris, riktigt trevligt. Men de märks att stammen minskat rätt rejält på de flesta marker tyvärr.

2011-11-04 @ 17:49:42
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0