Skyddsjakt på fågel. 2011-06-19.

Känner en bonde som har stora problem med kråkfågel. De hackar bland annat hål på ensilagebalarna nu senast fick han tejpa varannan bale för att de hackat hål i dom. Även problem med att fåglarna är inne i stallarna o äter djurens foder. Dessutom är det ett jävla liv och de skitar ner. Främst är de kajor men även kråkor och skator. Gjorde ett försök att skjuta av några i går kväll o sköt 6st kajor på 1,5tim. I morse var jag ute o sköt 5st kajor och en skata på 1 timmes jakt. De är stora mängder fågel säkert 1000-1500st kajor + några hundra kråkor, skator, trut o mås i luften hela tiden. Verkar dock svårt att få till någon effektiv jakt som gör någon större skillnad.

Så tips om hur man jagar kråkfågel effektivt, mottages tacksamt! Eventuellt om någon van fågeljägare är sugen på jakt kan du höra av dig. För jag har egentligen inte tid, intresse och rätt utrustning för denna jakten.. Ska se om man kan prova med uvbulvan för att komma åt några fler någon dag.

Bild från jakten i morse.

Kommentarer
Postat av: Jörgen

Det du behöver är kråkbulvaner först o främst,,i andra hand en uv,,både och funkar ju oxå,,gärna en skatbulvan oxå..

sen lära dig själv skrika som en kråka,,eller lockpipa för att få dom lite mer skygga gråkapporna i håll...samt GÖM dig väl..

2011-06-19 @ 17:59:08
Postat av: Ola

Har du kråkbulvaner? I så fall lånar jag dom gärna nån dag nästa vecka. De andra har, kan o gör jag redan.

2011-06-21 @ 19:07:17
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Tant Grön

Du skjuter av ungarna på kråkfåglarna med en hagelsvärm strax innan de blivit flygfärdiga när de sitter i bona. Enda sättet att decimera ett kråk/råk bestånd ( det lär vara råkor du har).

Jakt är tillåten mellan 1(15) juli till den 15(30) april, lite beroende på vilket län som gäller. Att skjuta prick på dem , med eller utan bulvaner, skall du nog inte lura dig själv med att det är något annat än rent sportskytte - på det viset lär du aldrig kunna göra något åt beståndet.

2011-12-04 @ 20:42:51
Postat av: Ola

De kan säkert vara effektivt på dom fåglar som häckar på marken men de verkar som det är när de är flygfärdiga som de samlas i stora flockar på den marken. Angående Råkor så finns inte de i östra Blekinge. Men nere i Skåne verkar de finnas i överflöd!

2011-12-05 @ 08:09:41
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0