Vildsvinsjakt med hund. 2010-11-21.




I dag var de vildsvinsjakt uppe i Karlshult o jag hade bjudit in två stycken hundförare en med en Laika och en med en Jämthund, båda väldigt bra vildsvinshundar. Lovligt vilt var vildsvin samt älgkalvar. Vi jagade tillsammans med grannlaget och jag hade även ordnat så vi kunde jaga av ytterligare en grannmark där markägaren satt på pass. Tyvärr var uppslutningen dålig och det var bara fyra passkyttar p å samlingen denna morgon, med andra ord var det väldigt svårt att passa av. Förhoppningsvis blir det bättre uppslutning nästa gång. 

Det tog inte många minuter förrän ena hunden Kaja fick upp gris och en av passkyttarna såg hunden stå o skälla på två årsgrisar ute på ett hygge en bra stund, men avstod att skjuta då hundföraren var precis innanför. Hunden bytte sedan djur inne i en tätning och gick i väg med en större gris.

Jag själv gick med den andra hundföraren och medan Kaja jagade grisar på ena sidan av marken fick Diezel upp en gris på andra sidan av marken. Roligt att höra hundar som jaga gris från alla håll! Båda hundarna gick efter en stund ut från marken med var sin gris. Medan hundarna var i väg såg en passkytt en stor gris trava in i såten men hann inte komma till skott. Så när hundarna var tillbaka släpptes hundarna på igen. En på den gris som observerats o en hund på de årsgrisar som vi trodde kunde vara kvar i såten. Tyvärr hade årsgrisarna gått ur och den stora grisen verkade oxå ha gått ur marken. Efter 5timmar i spöregn beslutade vi oss för att avsluta dagensjakt o fika ist. Riktigt bra jakt trots att de inte blev något skjutet, med lite fler passkyttar hade de legat några grisar i dag de är jag övertygad om, men dom grisarna får vi spara till ett senare tillfälle. Mycket trevlig jaktdag trots riktigt skitväder!





Kommentarer
Postat av: Ola

Lite uppdatering om grisjakten. Fick ett telefonsamtal nu i kväll o tydligen så sköts den grisen Kaja drog i väg med. En jägare som jagade på en mark en bit från oss hade smugit sig fram och skjutit på stånd för henne där!Inget som vi hörde eller visste om. Så de blev en gris skjuten iaf.

2010-11-25 @ 23:29:10
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0