Vildsvinsjakt med hund. 2010-08-21.

Blev uppringd av en bonde som hade skador i majsfält. Morgonen där på var där o släppt in hundarna o de blev upptag med en gång, de bokstavligen sprutade  grisar ur fältet! Hade de varit några fler passkyttar hade de troligen blivit fler fällda grisar men nu blev de 3st med oss hem. 4-5st slank ur fältet med hundarna efter sig o ytterligare en fick ett skott efter sig som vi senare gjorde ett eftersök på, men de var troligen ett bomskott.

Gick bort till en av passkyttarna som skjutit på en större gris. Han var osäker på hur skottet tagit. Den tecknade till i skottet o sprang in i en stemur men vände sedan tillbaka in i majsfältet.. Såg att där var gott om blod o manade på min lille terrier o gå efter grisen. Kan ju säga att adrenalinet pumpade på rätt bra när man inte ser mer än en halvmeter framför sig i ett tätt majsfält.. :) Men efter nån minut hörde jag hunden skälla o jag smög  mig fram o hittade grisen död. Ett perfekt bogskott genom båda bogar, båda frambenen var helt av men grisen hade ändå gått ca 35m!! Helt otroligt att den kunde gå så långt med ett sånt skott! Sugga om minst 2-3kulltingar var kvar i fältet när vi var tvungna att ge upp på pga värmen. Är de 26,5grader varmt är de jobbigt för både hundar o hundförare! Får hoppas att de grisar som var kvar gick ur fältet under natten o vi nu stört grisarna så pass mycke att dom inte återkommer.

Två av grisarna.


Glada grisskyttar. Niklas o Peter.


Jag, molly o vilda.



Kommentarer
Postat av: Roger

Bra jobbat! Verkar som du har bra hundar. Hade vildsvinen gjort mycket skador?

2010-08-22 @ 23:52:01
Postat av: Ola

Tackar. Jo dom funkar bra tycker ja. Grisarna hade bara varit där ett par dagar men dom hade redan gjort en hel del skada. Men jag tror vi stört dom så pass mycke nu att iaf denna gruppen inte besöker detta fältet igen.

2010-08-23 @ 11:40:13
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: Anders

Bra jobbat :) Grattis till vildsvinen!!

2010-08-23 @ 15:57:26
URL: http://www.andersjakt.se
Postat av: Ola

Tack. Ser fram emot fler sån här jakter nu! :)

2010-08-25 @ 00:15:04
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/
Postat av: mårten

Hej!

Hur äter grisar majskolvar ? Käka dom hela kolven eller plockar d bort majskornen ??



2010-10-02 @ 13:31:47
Postat av: Ola

Dom bryter av/viker ner hela plantan o äter endast majskornen från kolven. Sugga med kulltingar gör mest skada. De bryter ner massa plantor så kulltingarna kommer åt att äta från kolvarna.

2010-10-03 @ 10:41:28
URL: http://vildsvinsjakt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0